Japon Otomobil Markaları

Japonya için, küresel otomotiv endüstrisinde uzun süredir otomobil süper güçlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Japonya, hacim olarak dünyanın üçüncü en büyük otomotiv üreten ülkesi ve değer olarak ikinci en büyük otomotiv ihracat ülkesidir. Rekabetçi fiyatlandırma, güçlü performans ve pratiklik sayesinde, Japonya’da üretilen arabaların popülaritesi küresel pazarda yerini her zaman korumaya devam ediyor. Ekonomik ve pratik otomobillere yönelik küresel talep artmaya devam ettikçe, Japonya’daki otomotiv endüstrisi muhtemelen daha da gelişecek. En iyi Japon otomobil markaları içerisinden çoğunun gelecekte pazarda lider olmaya devam etmesi beklenen bir gerçek.

DaihatsuDaihatsu japon otomobil markaları

Daihatsu olarak bilinen Daihatsu Motor Co., Ltd., bir Japon otomobil üreticisidir. Üç tekerlekli araçlar ürettiği bilinen en eski Japon içten yanmalı motor üreticilerinden biridir. Daha küçük kei modelleri, binek ve arazi araçları yelpazesiyle tanınır. Genel merkez, Osaka Eyaleti, Ikeda’da bulunmaktadır. Şirket, Ağustos 2016’dan beri Toyota Motor Corporation’ın yüzde yüz iştirakidir.

Mazda

Mazda Logo Mazda Motor CorporationJaponya’nın Hiroşima Bölgesi, Aki Bölgesi, Fuchū’da bulunan çok uluslu bir Japon otomobil üreticisidir.

2015 yılında Mazda, küresel satışlar için 1,5 milyon araç üretti ve bunların çoğu (yaklaşık 1 milyon) şirketin Japon tesislerinde üretildi. Geri kalanı ise dünya çapındaki çeşitli diğer tesislerden geldi.  2015 yılında Mazda, dünya çapında üretim bakımından on beşinci en büyük otomobil üreticisiydi.Mazda, 2017 yılında 1,6 milyon adetlik toplam küresel satış gerçekleştirdi. Diğer Japon otomobil üreticilerinin aksine, Mazda yıl içinde zararla karşılaştı ve önceki yıllara göre nispeten daha az araç sattı. MX5 Miata, Mazda3 ve Mazda CX 3, markanın en çok satan modelleri arasında yer aldı.

Subaru

SUBARU LOGO

Subaru, Japon ulaşım şirketi Subaru Corporation’ın (eski adıyla Fuji Heavy Industries) otomobil üretim bölümüdür. 2012’de dünya çapında üretime göre yirmi ikinci en büyük otomobil üreticisi olmuştur. Subaru otomobilleri, 1500 cc’nin üzerindeki çoğu araçta boxer motor düzeni kullanımıyla biliniyor. Simetrik Dört Tekerlekten Çekişli aktarma organı düzeni 1972’de tanıtıldı. Her ikisi de 1996 yılına kadar çoğu pazarda orta ve küçük otomobiller için standart ekipman haline geldi. Subaru ayrıca WRX, Legacy ve Outback XT, Ascent ve eski adıyla Legacy GT ve Forester XT gibi binek araçlarının turboşarjlı versiyonlarını da sunuyor.

Mitsubishi

Mitsubishi Group, çeşitli endüstrilerde faaliyet gösteren çok uluslu özerk Japon şirketler grubudur.

1870 yılında Iwasaki Yatarō tarafından kurulan Mitsubishi Group, tarihsel olarak 1870-1946 yılları arasında var olan birleşik bir şirket olan Mitsubishi zaibatsu’dan türemiştir. Şirket, II. Dünya Savaşı’nın ardından Japonya’nın işgali sırasında dağılmıştır. Mitsubishi, genel merkezi Minato, Tokyo, Japonya’da bulunan çok uluslu bir Japon otomotiv üreticisi olan Mitsubishi Motors Corporation’ın amiral gemisi markasıdır.

Isuzu

Isuzu Motors Ltd., Japon ticari araç ve dizel motor üretimidir Tokyo merkezli şirket. Ana faaliyet konusu Isuzu ticari araçlarının ve dizel Isuzu logo japon otomobil markalarımotorlarının üretimi, pazarlaması ve satışıdır.

Ayrıca, Anadolu Isuzu , Sollers-Isuzu , SML Isuzu , Jiangxi Isuzu Motors gibi bir dizi yan kuruluşa sahiptir.

Isuzu’nun Fujisawa’da, şirketin daha önceki isimler altında kurulduğundan beri, Tochigi ve Hokkaidō illerinde montaj ve üretim tesisleri bulunmaktadır. Isuzu markalı araçlar dünya çapındaki çoğu ticari pazarda satılmaktadır. Isuzu’nun ana pazar odağı ticari dizel motorlu kamyon, otobüs ve inşaattır, Japon rakibi Yanmar ise ticari düzeydeki güç santralleri ve jeneratörlere odaklanmaktadır.

2009 yılına kadar Isuzu, tüm dünyada araçlarda bulunabilen 21 milyondan fazla dizel motor üretti. Isuzu dizel motorlar, General Motors dahil onlarca araç üreticisi tarafından kullanılmaktadır.

İkinci El Otomobil Markaları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here