GM Grubu Trump’ı Emisyon Konusunda Yalnız Bıraktı

1
1549
GM
GM

GM, pazartesi günü yaptığı açıklamada, rotası tersine döndü. Artık Trump yönetiminin Kaliforniya’nın devam eden bir mahkeme mücadelesinde kendi emisyon kurallarını belirlemesini engelleme çabasını desteklemeyeceğini söyledi.

Başkanlık Seçimleri GM İçin de Rotayı Çevirtti

baskanlık-gm
baskanlık-gm

GM İcra Kurulu Başkanı Mary Barra, çevre gruplarına gönderdiği bir mektupta “önleme davasından derhal çekildiğini ve diğer otomobil üreticilerini bize katılmaya davet ettiğini” söyledi.

GM, elektrikli araçları (EV’ler) güçlendirmeyi en önemli öncelik haline getiren Başkan seçilen Joe Biden ile çalışmak isterken, yüz yüze geldi. Detroit otomobil üreticisi, EV satışlarını artırmak için iddialı bir strateji ortaya koydu. Geçen hafta, daha önce açıklanan planlara göre EV’lere ve otonom araçlara yapılan harcamaları% 35 artıracağını söyledi.

Duyuru, Corporate America’nın yeni gelen Demokrat yönetimle hızla ilişki kurma hareketini yansıtıyor. Barra, “gelecek dönem başkanı California ve General Motors’un iddialı elektrifikasyon hedeflerinin otomobil emisyonlarını büyük ölçüde azaltarak iklim değişikliğini ele almak için uyumlu olduğuna” inandığını söyledi.

ABD Şirketlerinin Değişen Konumları

gm-karaar
gm-karaar

Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı yorum yapmaktan kaçındı. Çevre Koruma Ajansı sözcüsü James Hewitt, GM’nin duyurusu hakkında, “ABD şirketlerinin değişen konumlarını görmek her zaman ilginçtir.”

Ekim 2019’da GM, Kaliforniya’nın kendi yakıt verimliliği kurallarını veya araçlar için sıfır emisyon gerekliliklerini belirleyecekti. Bu  engelleme teklifinde Trump yönetimini desteklemek için Toyota Motor Corp, Fiat Chrysler Automobiles NV ve diğer otomobil üreticilerine katıldı.

California ve diğer 22 eyalet ve çevre grubu, Trump yönetiminin federal yasaların Kaliforniya’nın katı egzoz borusu emisyon standartları ve sıfır emisyonlu araç emirleri belirlemesini engellediği yönündeki kararlılığına meydan okudu.

Barra, neredeyse geçen hafta Biden ile bir araya gelen şirket ve işçi liderleri arasındaydı. Pazartesi günü konuşan Barra, “Kaliforniya’daki Biden İdaresi ve 10,3 milyon işi destekleyen ABD otomobil endüstrisinin, tamamen elektrikli bir gelecek sağlayacak yolu işbirliği içinde bulabileceğinden emin” olduğunu söyledi.

GM İçin Biden Etkisi

gm-trump
gm-trump

Biden yaptığı açıklamada, “GM’nin kararı, Trump Yönetiminin Amerikan yaratıcılığını aşındırma çabalarının ve Amerika’nın iklim tehdidine karşı savunmasının ne kadar ileri görüşlü olduğunu pekiştiriyor.”

Mart ayında Trump yönetimi, 2026 yılına kadar verimlilikte % 1,5 yıllık artış gerektirecek şekilde yakıt verimliliği standartlarının geri alınmasını tamamladı. Bu, Obama yönetim kurallarında attığı yıllık % 5 artışların çok altında.

Ford Motor Co, Honda Motor Co ve Volkswagen AG gibi diğer otomobil üreticileri, 2019’da Kaliforniya ile emisyon gereksinimleri konusunda Ağustos ayında kesinleşen bir anlaşma yaptığını açıkladı. Kaliforniya’daki savaşta yönetim tarafında müdahale etmedi.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here