Sektörde İlham Veren Kadınlar Serisi: Mary Teresa Barra

2
2485
teressa-barry
teressa-barry

Mary Teresa Barra, General Motors Company‘nin İcra Kurulu Başkanı ve büyük bir küresel otomobil üreticisinin ilk kadın CEO’sudur. 15 Ocak 2014 tarihinde bu prestijli pozisyona atanan Barra, daha önce Şirkette Küresel Ürün Geliştirme, Satın Alma ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Times’ın “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” başlıklı kapağında sergilenmiştir.

Teresa Barra Çocukluk Yılları

teresa-barry
teresa-barry

Mary Teresa Makela olarak doğan Barra, mütevazı köklerden geliyor. Ebeveynleri Fin asıllıydı ve babası kalıp ystasıydı. Barra lisans derecesine sahiptir ve General Motors Enstitüsü’nden elektrik mühendisliği eğitimi almıştır. Çalışkan bir öğrenci olan Stanford İşletme Enstitüsü’nde GM Bursu ile ödüllendirildi. Barra ayrıca İşletme alanında yüksek lisans yapmıştır.

Teresa Barra Kariyer

özel-hayat
özel-hayat

Barra’nın şanlı kariyeri, General Motors ile daha 18 yaşındayken başladı. Merdivenden yukarı çıkması tamamen liyakat ve dayanıklılık üzerine. Barra, Şirkette çeşitli görevlerde çalıştı ve ayrıca Detroit / Hamtramck Assembly fabrikasında yönetici olarak görev yaptı.Barra başarıdan başarıya geçti; Başkan Yardımcısı, Global Üretim Mühendisliği Başkan Yardımcısı, Global İnsan Kaynakları’ndan bir yıl içinde ve ardından Global Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak. Son olarak Barra, 2014 yılında General Motors’un CEO’su olarak devraldı.

Sektördeki İlk Kadın CEO

ceo
ceo

Barra Hanım sadece devasa yığınlar toplamakla kalmıyor, aynı zamanda bir otomobil üretim şirketinin CEO’su seçilen ilk ABD’li kadın. Bu, her yerdeki kadınlar için ilham verici olmalıdır – geleneksel olarak erkek egemen bir sektörde bile, bir kadının sıkı çalışması ve azmi, 21. yüzyıl toplumunda onun yönetiminde olmasına neden olabilir.

Kişisel Hayatı

times-teresa-barry
times-teresa-barry

Mary, Kettering Üniversitesi’nde öğrenci olarak tanıştığı Tony Barra ile evlendi. Kendisi danışman ve çift iki çocuk sahibi. Northville, Detroit’te yaşıyorlar. En sevdiği arabalar, Chevrolet Camaro ve Pontiac Firebird.

Başarılar Barra, Forbes’un Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde üç yıldır arka arkaya yer alıyor. Fortune, 2015’in En Güçlü Kadınlar listesinde onu bir numara olarak onayladı. Michigan Üniversitesi için Bahar Festivali ​​için çok iyi karşılandı. Ona fahri bir derece verildi. Bu başarılar tüm kadınlara ilham veriyor.

2.El Araba İlanları 

2 YORUMLAR

  1. Başarılı bir çalışma olmuş. kadınlar hayatın her alanında erkeklerden çok daha başarılı olabilirler 🙂 bütün erkek ceo ları yetiştirenlerde kadındır buda unutulmasın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here