Subaru Hibrit Modellerini Tanıtıyor!

1
12925
Subaru XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXER

Subaru XV e-BOXER hakkında ya da Forester e-BOXER hakkında bilgi mi arıyorsunuz? 2019 Subaru hibrit modelleri şimdiden çok merak ediliyor. Biz de elektrikli Subaru modelleri hakkında biraz araştırma yaptık…

Subaru XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXER

Subaru XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXERCenevre Otomobil Fuarının tam 89.kez yapılması, otomobil dünyası için muhteşem bir heyecan. Dolayısıyla Cenevre Otomobil Fuarı, otomobil dünyasının en keyifli yeniliklerinin de duyurulduğu nokta. Japon otomotiv devi Subaru da iki yeni elektrikli modelini Cenevre Otomobil Fuarında tanıttı. Öncelikle Avrupa pazarına sunulacak olan Subaru’nun elektrikli modelleri: Subaru XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXER.

BOLDER Felsefesi

Subaru, geçtiğimiz yıl yeni bir tasarım anlayışı için kolları sıvadı. 2018’in ikinci yarısında da yeni tasarım felsefesini yani BOLDER felsefesini tanıttı. Bu yeni felsefe ile 2019 model Subaru araçlar şekillendi. Elektrikli Subaru modelleri olan XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXER da BOLDER felsefesine göre şekillendi.

Sıfır Subaru fiyat listesi için buraya tıklayın!

Hybrit Subaru Modelleri Çok Yenilikçi!

Japon otomobil devi Subaru, hibrit dünyasına sağlam bir giriş yaptı. 2019 hibrit araba modelleri listesinde Subarunun iki modeli de kendine yer açtı. Marka, simetrik sürekli dört çeker motor ile adından epeyce söz ettirecek gibi. Lithium ion batarya lineatronic batarya ikilisi oldukça farklı bir etki sunuyor. Markadan gelen ilk açıklamalar, Subaru boxer motorda kullandığı parçaların hemen hepsini yeniden tasarladı.

Subaru Hibrit Modelleri

Subaru’nun hibrit modellerinde üç farklı sürüş modu sunuluyor. EV, motor asist modu ve benzinli sürüş modu sunuyor. 40km hıza kadar elektrik motor devredeyken orta hıza gelindiğinde içten yanmalı motor ve elektrikli motor birlikte çalışıyor. Yüksek hıza çıkıldığında benzinli motor çalışıyor ve elektrikli motorun bataryasının da şarj olmasını sağlıyor.

Elektrikli Subaru Çok Tasarruflu!

Subaru XV e-BOXER ve yeni Forester e-BOXERUzunlamasına yerleşen motor, ağırlık merkezini dengeli bir optimizasyona taşımış. Bu denge, yakıt tüketiminde de bir parça etkili. Benzinli 2,0 litrelik motora göre %11 daha az yakıyor.

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here