2019 Elektrikli Arabalar Listesi

0
32079
DS 3 Crossback E-Tense

2019 elektrikli arabalar konusu epeyce merak ediliyor. 2019’da çıkacak elektrikli arabalar hakkında Mert Yılmaz, detaylı bir yazı kaleme aldı. 2019 elektrikli arabalar listesi için okumaya devam edin…

2019’da gelecek elektrikli modeller konusu önemli. Çünkü 2019 elektrikli arabalar listesi, bize, elektrikli motorun ne kadar hayatımıza gireceğini gösteriyor. Zaten listeyi sonuna kadar incelediğimizde neredeyse her markanın çok sayıda model için elektrikli motor seçeneği sunduğunu görüyoruz. Mert Yılmaz yazdı: 2019 Elektrikli Arabalar Listesi

2019’da Çıkacak Elektrikli Arabalar

Her yeni modeli takip etmek ve ne zaman satışa çıkacağını bilmek oldukça zordur, özellikle elektrikli araçlarla ilgileniyorsanız. Önümüzdeki 12 ay boyunca gelmek için bekleyen çok model var. Bu arada elektrikli şarj istasyonlarının sayısı da artacak.

2019 yılında; Tesla, Nissan ve Renault gibi elektrikli otomobil öncülerinden önemli lansmanlar olacak. Ayrıca Audi, MINI, DS, Skoda gibi yeni markaları da bu pazarda göreceğiz.

2. El Elektrikli Otomobil İlanları İçin Buraya Tıklayın!

2020’nin ilk yarısı ise daha daha da yoğun görünüyor çünkü üreticiler daha fazla elektrikli modelin piyasaya sürülmesiyle, giderek zorlaşan emisyon kurallarını karşılamak için çok çalışıyorlar. Şimdi 2019’da piyasaya sürülecek elektrikli araba modellerinin hangi aylarda sunulacağına ve diğer detaylara bakalım…

2019 Ocak Ayında Piyasaya Sürülecek Elektrikli Arabalar

1BMW i3 120Ah

BMW’nin saf elektrikli otomobilinin en son sürümü, satıldığı altı yıl içinde sadece küçük bir makyaj geçirdi ancak yine de modernliğini koruyor. Boyutları ve geniş iç hacmi ideal.

Alman marka, 2019 yılı için içten yanmalı motorunu tamamen hurdaya çıkardı ve menzil genişleticili modelini satıştan çıkardı. Artık daha büyük pil kapasiteli bir model olacak. Yeni 120Ah lityum-iyon batarya, eski sürüme göre yüzde 30 daha fazla olan kapasitesiyle, iki şarj arasında 310 km’ye yaklaşan bir menzil sunacak.

2019 Mart Ayında Piyasaya Sürülecek Elektrikli Arabalar

2Audi e-tron

2018 yılının sonlarında prototipi ortaya çıkan ve halen test edilmekte olan Audi’nin ilk elektrikli SUV’u, 2019’un başında Jaguar I-Pace ve Tesla Model X ile rekabet etmeye başlayacak. İki elektrikli motorundan 400 HP gibi bir güç vaat eden e-tron, 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlayabilecek. 200 km/s’lik sınırlandırılmış maksimum hıza sahip olan elektrikli SUV’un menzilinin ise 400 km olduğu tahmin ediliyor.

Sıfır km Audi fiyatları için buraya tıklayın!

3Kia e-Niro

Ortak marka Hyundai’nin elektrikli Kona modeliyle birlikte geliştirilen e-Niro’nun 450 km menzile sahip olacağı iddia ediliyor. 100 kW’lik hızlı şarj cihazı ile 54 dakikada yüzde 80 oranında şarj olabilen e-Niro, 0-100 km/s hızlanmasını 7.8 saniyede tamamlıyor.

 

4Tesla Model Y

Tesla Haberleri İçin Buraya Tıklayın!

Avrupa’ya gelişi biraz ertelenmiş olsa da Model Y’nin Model 3’ün SUV kardeşi olacağını biliyoruz. Şimdilik çok az detay paylaşıldı ama platform ve güç aktarımının Model 3 sedanla aynı olacağını söyleyebiliriz. Araçta yarı otonom sürüş sisteminin daha gelişmiş bir versiyonu bulunacak.

 

2019 Haziran`da Piyasaya Sürülecek Elektrikli Arabalar

5Tesla Model 3

Tesla’nın üçüncü modeli yeni değil ancak Avrupa’ya gelişi haziran ayını bulacak. Çift motorlu uzun menzilli versiyonu için WLTP sertifikalı 540 km’lik bir menzil açıklanıyor.

 

 

2019 Temmuz’da Çıkacak Elektrikli Arabalar

6Mercedes-Benz EQC

Mercedes’in büyük öneme sahip EQ serisindeki ilk otomobil olan EQC, pazarın en üstündeki Tesla Model X ve Jaguar I-Pace ile yarışacak. Biri ön tekerleklere ve diğeri arkaya güç veren ikiz elektrikli motorlara sahip olan araç, mevcut GLC platformunun büyük ölçüde değiştirilmiş bir versiyonunu temel alıyor. 420 HP’lik kombine güç çıkışı, 2425 kg’lik EQC’yi 180 km/s’de sınırlandırılmış maksimum hıza ulaştırıyor. 0-100 km/s hızlanma için spor modunda 5.1 saniye yeterli oluyor. Menzilin ise WLTP normlarına göre 400 km olacağı tahmin ediliyor.

2019 Ağustos’ta Çıkacak Elektrikli Arabalar

7Renault Zoe

İkinci nesil Zoe, daha yüksek pil kapasitesine sahip olan yeni bir EV platformu kullanacak. Mevcut R110’un NECD normunda belirtilene uygun olarak, Renault’nun elektrikli küçüğünün şarj başına 400 km menzile ulaşacağını söyleyebiliriz. Ağır şekilde kamufle edilmiş prototipler halen test ediliyor. Ayrıca birden fazla güç çıkışı seçeneği bekleniyor.

2019 Eylül’de Piyasaya Çıkacak Elektrikli Arabalar

8Audi e-tron Sportback

Tamamen elektrikli ilk Audi sedanı olan E-tron Sportback, 2017 yılında Şangay Otomobil Fuarı’nda konsept şeklinde gösterilmişti. Seri üretim versiyonu, e-tron SUV ile aynı platformu paylaşacak. Audi’ye göre coupe benzeri bir gövde stili ile birlikte daha sportif bir sürüş sunacak olan e-tron Sportback’in güç aktarma sistemi ise aynı olacak. 355 HP güç üreten ikiz elektrikli motorlar 400 km’lik bir menzil sunacak. 0-100 km/s hızlanmanın ise 5.0 saniye civarında olacağını söyleyebiliriz.

9Porsche Taycan

Taycan’ın Porsche’nin Stuttgart’taki merkezinden çıkan en önemli otomobillerden biri olacağını söylemek abartı mı? Biraz öyle ama dört kapılı spor EV kesinlikle şirketin geleceğinde büyük rol oynayacak. Porsche, elektrifikasyon projelerine milyonlarca Euro yatırım yaptığını ve ikonik 911 de dahil olmak üzere gelecekteki tüm modelleri etkileyeceğini belirtiyor. Mission E adlı konsept versiyonda olduğu gibi Taycan da ilk olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak.

10Hyundai Ioniq

Hyundai’nin Ioniq modelini makyajladığını biliyoruz. Hatta prototipler ABD’de test ediliyor. Mekanik olarak Kona Electric SUV ile benzeyeceğini düşünüyoruz.

 

2019 Ekim’de Çıkacak Elektrikli Arabalar

11MINI Cooper SE

EV’ler için potansiyel bir alan da sportif HB’ler. Yaklaşmakta olan yeni MINI’nin ilk elektrikli ateşli hatchback olacağını söylemek mümkün. BMW i3’ten esinlenen güç aktarma organlarına sahip olacak olan SE, Cooper adına yakışmak için 0-100 km/s hızlanmasını altı saniye civarında tamamlamalı. Menzil ayrıntıları ise henüz açıklanmadı.

2019 Kasım’da Çıkacak Elektrikli Modeller

12DS 3 Crossback E-Tense

CMP platformunu yeni nesil Opel Corsa ve Peugeot 208 ile paylaşmaya hazırlanan DS 3 Crossback, ilk tamamen elektrikli DS modeli olacak ve PSA grubu kardeşlerinden önce piyasaya sürülecek. Volvo XC40 ve Audi Q2 için doğrudan bir rakip olarak tasarlanan Crossback; konforlu, yüksek kaliteli iç mekânıyla dikkat çekecek. DS 7 Crossback’ten esinlenilen dış tasarım ile birlikte, 50kWh lityum-iyon bataryalarla birlikte yaklaşık 290 km menzile sahip olacak. 0-100 km/s hızlanması ise 8.7 saniye olarak tahmin ediliyor.

13Volkswagen ID

Saf bir elektrikli otomobil olarak tasarlanan ve üretilen ID hatchback, VW için çok önemli bir lansman olacak. Golf büyüklüğündeki otomobil, yine aynı modelin Golf dizeline yakın bir fiyata sahip olacak. Modüler MEB platformu üzerine kurulan ID, iki şarj arasında 400 ila 600 km arasında menzil sunan bir dizi batarya seçeneği sunacak. VW’ye göre nihai tasarım, ilk kez 2016 yılında ortaya çıkarılan ID konseptlerine sadık kalacak.

14Volvo XC40 Electric

Şirketin ilk elektrikli aracı olan XC40 EV, Polestar 2’den sonra gelecek. Piller ve elektrik motorları üzerine inşa edilen yeni modellerin aksine Volvo mevcut modellerin elektrikli versiyonlarını düşünüyor. Bu da elektrikli bir XC90’ı da düşünmemiz gerektiğini gösteriyor. Şimdilik performans değerleri ve menzil açıklanmadı.

 

2019 Aralık Ayında Piyasaya Sürülecek Elektrikli Modelleri

15Audi Q2 e-tron

Audi’nin kompakt elektrikli SUV konsepti 2019’da tanıtılacak ama 2021’de piyasaya sürülecek.

 

 

16Honda Urban EV

2017’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterilen ve çok beğenilen konseptin izinden gidecek olan Urban EV, üç yerine beş kapılı olabilir ancak retro tarz korunacak. Urban EV benzersiz bir platforma sahip ve 250 km menzile ulaşacak. Şimdilik performans değerleri açıklanmadı.

 

17Nissan Leaf SUV

Nissan, Avrupa’nın en popüler elektrikli otomobili olan Leaf’in üreticisi. Yaklaşan Leaf SUV ise bu başarılıyı daha da artıracak. Nissan, IMx konseptine sadık kalmaya söz verdi. Bu da satışa çıktığında daha uzun menzil ve daha fazla güç anlamına geliyor.

 

18Peugeot 208 Electric

Altı yıldan beri satışta olan 208 yakında tamamen yenilenecek. CMP platformu sayesinde elektrikli bir versiyonu da olacak olan 208, ısmarlama bir tasarım yerine görünümünü benzinli ve dizel versiyonlarıyla paylaşacak. Performans detayları hâlâ açıklanmadı ancak en az 300 km menzile söz verildi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here