Elektrikli Otomobillere Güven Azalıyor

0
1467
Elektrikli Otomobillere Güven Azalıyor

Elektrikli otomobillere güven azalıyor. Elektrikli araçlara geçiş giderek ivme kazanıyor. Çünkü hem talep çok fazla hem de sektörde ciddi bir rekabet söz konusu. Çünkü otomobil devleri kadar yeni girişimler de sektörde yer ediniyor. Ayrıca hükümetler de bu sürece destek veriyor. Birçok ülkede daha düşük vergi ile avantaj sağlanıyor. Hatta park önceliği gibi avantajlar da mevcut. Ancak araştırmalar her şeyin göründüğü gibi olmadığını söylüyor.

Elektrikli Otomobillere Güven Tam Değil

Uluslararası danışmanlık firması KPMG bir araştırma yaptı. Bu araştırmada otomobil endüstrisi içerisindeki kişilerin elektrikli araçlar ile ilgili düşünceleri ortaya çıktı. Araştırmaya 30 farklı ülkeden 900 otomobil uzmanı katılım sağladı. Sonuçlar ise elektrikli otomobillere olan güvenin önemli ölçüde azaldığını gösterdi.

Elektrikli Otomobillere Güven Azalıyor

Yapılan anket sonuçlarına göre otomobil yetkilileri 2030 yılına kadar yeni araç satışlarında elektrikli araçlara o kadar güvenmiyor. Önümüzdeki senelerde satışların sadece yüzde 10 ila 40’ının elektrikli olacağına dair bir kanı var. Aynı anket geçtiğimiz sene yapıldığında ise sonuçlar farklıydı. Satış oranı beklentileri yüzde 20 ila 70 olarak çıkmıştı.

Çoğunluk Pazar Lideri Tesla Olmaya Devam Edecek Diyor

Elektrikli Otomobillere Güven Azalıyor

Uzmanların elektrikli araç pazarına hangi markanın liderlik edeceği konusunda ise ortak paydada buluştu. 2030 yılına gelindiğinde Tesla’nın lider olacağı herkesin temel düşüncesi. Bu duruma markanın pazar payı kaybetmesi bile engel olmayı başaramadı. Ayrıca elektrikli arabalar konusunda Tesla’yı Audi ve BMW’nin takip etmesi beklentiler arasında. Son olarak dördüncü sırada ise Apple yer alıyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here