Xiaomi’den Yeni Hamle! Aracı için Patent Başvurusu Yaptı

0
964
Xiaomi'den Yeni Hamle! Aracı İçin Patent Başvurusu Yaptı

Xiaomi‘den yeni hamle geldi. Teknoloji şirketinin otomobil bölümü çalışmalarına devam ediyor. Şimdi ise elektrikli araba modeli için yeni bir patent başvurusu yaptı.

Elektrikli arabalara geçiş aşamasında birçok farklı marka hamle yapıyor. Hem otomobil devleri hem de teknoloji firmaları bu noktada çalışıyor. Son olarak Çinli teknoloji şirketi de elektrikli araç için çalışmalara başlamıştı. Şirket şimdilerde çalışmalarına hız verdi. Hatta 2024 yılında sahnede olacak otomobili için patent başvurusu bile yaptı.

Xiaomi’den Yeni Hamle! Elektrikli Aracı İçin Patent Başvurusu Yaptı

Xiaomi'den Yeni Hamle! Aracı İçin Patent Başvurusu Yaptı

Xiaomi Automobile 2021 yılında resmen kurulmuştu. Şimdi se fikri mülkiyet hakları için başvuru yaptı. Çünkü elektrikli araçlar için ‘Power Battery’ isimli bir batarya üretiyor. Bu yeni nesil teknoloji sıvı soğutma kanalları gibi birçok farklı özelliğe sahip. Firma uzun ömürlü bataryaları için yeni teknolojileri kullanmaya devam edeceğinden patent başvurusunu da tamamladı.

Xiaominin Sektör Hedefi Büyük

Xiaomi'den Yeni Hamle! Aracı İçin Patent Başvurusu Yaptı

Xiaomi’den yeni hamleyi yapan Lei Jun, otomotiv sektöründe ilk 5’e girmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu sebeple yılda 10 milyondan fazla elektrikli otomobil satmayı hedeflediklerini ifade etti. Lei Jun’a göre elektrikli otomobil segmenti olgunluğa ulaştığında, pazardaki yerler değişecek. Buna göre bu pazarın yüzde 80’i 5 markanın hakimiyetine girecek. Tabi Xiaomi de bunlardan biri olacak.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here