Tesla Roadster’ın Üretim Tarihi Ertelendi

1
3566

2021 yılında üretilmesi beklenen Tesla Roadster, koronavirüs salgınından dolayı ertelendi. Üretim tarihinin 2022 yılına erteleneceği tahmin ediliyor. Musk, tarih konusunda net bilgi paylaşmadı.

Radyo yayınına katılan Tesla CEO’su Elon Musk, Roadster modelinin pazarda daha önemli konumda olan Cybertruck, Model Y modellerinden sonra üretileceğini açıkladı.

Elektrikli otomobil üreticisi Musk, Roadster modeli yemekten sonra gelen bir tatlı gibi. Ancak bizim öncesinde et, patates ve sebzelerden oluşan ana yemeği tamamlamamız lazım. Bu da şu anlama geliyor tamamlamamız gereken iki şey daha var, onlardan sonra Roadster’ın üretimine odaklanacağız” dedi.

Roadster Nedir?

Roadster, iki kişilik, üstü açılan ve arka koltukları olmayan, yüksek beygir gücüne sahip spor araçlara verilen isimdir. Mazda mx5,BMW z4, BMW z3, Audi TT en çok bilinen, takip edilen roadster modelleridir.

Tesla Roadster ve Dudak Uçuklatan Verileri

Tesla Roadster Tesla grubunun ilk aracı olan 2008 Roadster modelinin farklı bir versiyonu olarak gündeme geldi ve 2017`de Elon Musk tarafından detayları paylaşıldığı andan itibaren de üretimi merakla beklenmeye başlamıştı.

tesla-roadster

2017`de sergilenen prototip için aktarılan veriler dudak uçuklatacak seviyedeydi:

  • 0-97 km/h hızlanması 1.9 saniye
  • 0-160 km/h hızlanması 4.2 saniye.
  • 400 metre hızlanması 8.8 saniye
  • 400 km/h’i aşan maksimum sürat.
  • Şehirler arası menzili 997 km.

Musk Roadster için her zamanki gibi iddialı konuşmuş ve “Yeni Tesla Roadster şimdiye kadar yapılmış en hızlı üretim otomobili olacak.Nokta.” demişti. Bu da üretimi tamamlandığında aracın verilerinin prototip verilerinden çok daha iyi olacağı beklentisi yarattı.

İkinci el elektrikli ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Tesla Mart Ayında Çin’de Satış Rekoru Kırdı!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here