Seat Leon Fiyatları Nasıl?

0
30322
Seat Leon 2019

Sıfır Seat Leon fiyatları ve 2.el Leon fiyatları nasıl? Sıfır Seat Leon fiyatları ve 2. el Seat Leon fiyatları hakkında bir değerlendirme yaptık.

Seat Leon Fiyatları Nasıl?

Seat Leon fiyatları sıfır km, yeni gibi ikinci el ve ikinci el Leon fiyatı şeklinde değerlendirilebilir. Sıfır Leon almayı düşünüyorsanız markanın resmi web sayfasının verilerine göre fiyatlar aşağıdaki gibi. Hemen sonrasında ikinci el Leon fiyatları için de bir değerlendirme yaptık.

Sıfır km Leon fiyat listesi

 

LEON 1.6 TDI SCR 115 HP DSG S&S FR Donanım 165.000 TL
LEON 1.6 TDI SCR 115 HP DSG S&S Xcellence 165.000 TL
LEON 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S Xcellence 159.900 TL
LEON 1.5 1.5  EcoTSI 130 HP S&S FR Donanım 145.000 TL
LEON 1.6 TDI SCR 115 HP DSG S&S Style Donanım 145.000 TL
LEON 1.0 1.0 EcoTSI 115 HP  DSG S&S Ecomotive Style Donanım 135.000 TL

İkinci El Seat Leon Fiyatları Nasıl?

Sahibinden Seat Leon ya da galeriden 2. el Leon almayı düşünüyorsanız aracın yaşı, hasar durumu, donanımı, yakıt tüketim şekli, şanzıman tipi hatta rengi ve plakası bile fiyata etki eden detaylar.

İkinci el otomobil ilanlarını Seat markası ve Leon modeli özelinde süzerek fiyatlara bakabilirsiniz. Fiyata göre, model yılına göre listeleme yapabilirsiniz. Araçlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. İhtiyacınız olan model için de arabam.com uzmanlarının hazırladığı testi çözün ve hangisinin size uygun olduğunu bulun.

2. El Leon Fiyatlarına Nasıl Bakmalı?

arabam.com ikinci el Seat Leon fiyat listesine baktığımızda 25 bin TL’den başlayan bir ilan listesi görüyoruz. Elbette burada aracın hasar durumu ana belirleyici. Sonra yaşı ve km bilgisi, daha sonra da şanzıman ve yakıt tipi ikilisi fiyata net bir etki yapıyor. Sıfır km araba alırken donanım paketi, fiyata çok keskin bir etki yapar. Hatta aynı model için ana belirleyicidir. Ancak ikinci el araba alırken donanım paketinin önemini bir parça kaybettiğini de görüyoruz. El değiştiren araçlarda kullanıcıların pek çoğu hangi donanım paketine sahip olduklarını bile bilmeyebiliyor.

Sıfır Seat Leon fiyatları ve ikinci el Leon fiyatları için şöyle bir özet yapılabilir: Eğer sıfır km Leon alacaksanız; en az 135 bin TL bir bütçeye ihtiyacınız var. Sıfır Leon fiyatları 135 bin TL ile 165 bin TL arasında değişiyor. Eğer ikinci el Seat Leon fiyatlarını merak ediyorsanız; 25 bin Tl ile 140 bin TL arasında değişen rakamlar söz konusu. Ancak yeni gibi temiz ikinci el Leon fiyatı ortalama 120 bin TL civarında.

Şimdi, biraz da Seat Leon hakkında konuşalım…

Seat Leon Hakkında Bilgi

İlk Seat Leon 1999’da yalnızca HB karoserde üretildi. Temelde kompakt bir şehir otomobili olarak tasarlanan Leon modeli, zamanla geçirdiği makyajlar sonucunda uzun yolda da konforla kullanılabilecek bir otomobil haline geldi. Sınıfına göre geniş bagaj hacmi, yüksek teknoloji ve trend tasarım detayları ile çok sevildi. Seat Leon modelinin hedef kitlesi genç, çalışan erkekler. Ana tasarım dili ve diğer detaylardan bu bilgiyi okumak zor değil. Peki, yeni Leon’nun tasarım özellikleri, donanım seçenekleri, ölçüleri ve diğer detaylar konusunda bilgiler nasıl?

Seat Leon 2019 Tasarım Dili

Temelde ergonomik bir tasarım hakim. Ancak farların uzanışı, tampon yapısı gibi detaylar da bu ergonomiyi çok şık bir biçimde tamamlıyor. Yeni Leon’daki full LED far teknolojisi de bu ergonomik, şık, esnek ve genç ifadeyi destekliyor.

Seat Leon jantlarında 16″ ya da 18″ seçeneği var.

Yeni bir araba alırken hangi rengi seçeceğinize karar vermeniz de zordur. Sıfır araba alırken renk seçimi de önemlidir.

Seat Leon 2019 renk seçenekleri şöyle:

Opak Beyaz/ Akdeniz Mavi/ Urban Gri/ Nevada Beyazı/ Magnetik Gri/ Midnght Siyah/ Boheme Mor/ Mistery Mavi/ Eclipse Turuncu/ Desire Kırmızı.

2019 Seat Leon İç Mekan Özellikleri

2018 Seat LeonKonforlu, şık ve kalite algısı veren bir iç mekan sunuyor. İç aydınlatmadan onlarca renk seçeneği sunarken döşeme rengi ve kumaş yapısında da seçenekler çok.

Leon’un kokpitinde göz hizasına konumlanan kadran, tamamen dijital. En son teknoloji 10.2 inçlik bir TFT LCD ekran ile sunulan bu özellik, sürücü destek sistemleri, multi–medya ve telefon & sürüş bilgileri gibi detaylara sahip.

Aracının görselini içeren karşılama ekranıyla açılan yüksek çözünürlüklü dijital gösterge paneli, özel aydınlatma sistemi sayesinde sürücü, dikkati dağılmadan ekrana odaklanıyor. Buradaki geri görüş kamerası da mükemmel.

2019 Seat Leon Görselleri

Yeni Leon’un içindeki konfor odaklı detaylardan biri de opsiyonel olarak kablosuz şarj sunuluyor olması. Leon iç mekan konfor detaylarından bazıları da şöyle:

  • Yağmur sensörü: Bu sensör, yağmur yağdığında silecekleri otomatik olarak çalıştırıyor.
  • KESSY Anahtarsız biniş: Bu özellik sayesinde, aracınızın kilidini açmak için anahtarı cebinizden çıkarmanıza gerek kalmaz. Araç kilidinin açılması için, araca yaklaşmanız yeterlidir.
  • KESSY Anahtarsız çalıştırma: Bu özellik sayesinde aracınıza yaklaşınca ışıkları yanar ve binine tek düğme ile çalışır.
  • Yorgunluk Destek Sistemi: Sürücü davranışlarını analiz eder ve mola vermeniz konusunda uyarır.
  • Adaptif Hız Sabitleyici: SEAT Leon’un ön ızgarasında bulunan radar sayesinde sistem, öndeki aracın hızını, yönünü ve araçla olan mesafesini ölçerek hızınızı öndeki araca uyumlu hale getirir.

Ayrıca şerit takip asistanı, uzun far uyarı sistemi gibi opsiyonel ve standart donanımlar da var.

Yeni Leon’un Aksesuarları

Sıfır km Seat Leon almayı düşünüyorsanız, onu dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Yarış arabası havası veren şerit çıkartmalar, rüzgarlık, üst kızaklar, kar zinciri, bagaj koruyucu, iç mekanda farklı eşya gözleri gibi seçenekler var.

Seat Leon Donanım Seçenekleri

Style, Xcellence, FR şeklinde iki farklı donanım paketi var. Xcellence daha şehirli bir Leon sunarken FR’de performans odağı var. Eğer sürücü koltuğu desteği, 8 inç ekran, LED iç aydınlatma, anahtarsız giriş, 16 değil de 17 inç jant gibi özellikler istiyorsanız Xcellence, FR seçeneklerine bakmalısınız.

Yeni Seat Leon Ölçüler

Bir otomobilin ölçüleri, onun yaşam alanı konforu, park etmek konusunda ergonomisi hakkında fikir verir. Bazen ölçüler yakıt tüketimi konusunda bile fikir verici olabilir. Ayrıca süspansiyon gibi sürüş güvenliğini ilgilendiren bazı başlıklar da otomobilin ölçüleriyle ilişkilendirilebilir. Yeni Leon’nun ölçülerine bakalım.

Yeni Leon Ölçüler

Seat Leon uzunluk/ Genişlik/ Yükseklik: 4282mm/ 1816mm/1459mm

2019 Leon bagaj hacmi: 380 litre.

Seat Hakkında Bilgi

Merkezi Martorel İspanya olan Seat S.A şirketi, 1950 yılından beri otomobil üretiyor. Bugün İspanyol otomobil markası olarak tüm dünyaya ihracat yapıyor ve dünyanın farklı yerlerinde fabrikaları var. Güvenilir bir Avrupa markası haline gelen Seat, ülkemizde de özellikle son beş yıldır çok popüler oldu. Bugün Volkswagen bünyesindeki Seat Motors, Leon, Arona ve İbiza ile pazardan önemli bir pay alıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here