2. El Araba Alırken Para Kaybettiren Hatalar

0
14422

İkinci el araba alırken para kaybettiren hatalar yapıyoruz. Bazı kararları verirken neyin işimize geleceğine değil insanların ne dediğine odaklanıyoruz. Bir arabayı nasıl değerlendirmemiz gerektiğini bilemiyor yanlış seçimler yapıyor ve para kaybediyoruz. Peki, 2. el araç alırken para kaybettiren o hatalar neler?

2. El Araba Alırken Para Kaybettiren Hatalar

Herşeyden önce herkesin her konuda uzman olmayacağınız anlamak gerekiyor. Her konuda herşeyi bildiğinizi varsayarak öğrenmenin önüne geçiyor ve hata yapıyor olabilirsiniz. Hepimiz muhteşem bir şekilde piyano çalamadığımız ya da bir ameliyatı başarıyla tamamlayamadığımız gibi hepimiz, arabalar hakkında çok fazla bilgiye de sahip olmayız. Bu konuda uzmanlaşmış kişilerin bilgisine güvenmek, online olarak danışmak ve daha sonra karar vermek en iyisi. İşte sadece bu, herşeyi bildiğimizi varsayan düşünce şekli, bize nasıl da para kaybettiriyor…

2. El Araba Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Bazı istatistik verileri inceleyerek Türkiye’de 2. el araba alırken yapılan hataları listeledik…

1. Neye İhtiyacı Olduğunu Belirleyememek!

Araba almak ve yeni bir araç alımına karar vermek heyecan verici. Peki, ama hangi marka-model/ hangi karoser/ hangi şanzıman/ hangi yakıt tipi/ hangi donanım özellikleri tam da sizin ihtiyacınıza uygun? Kalabalık bir ailenin performansı iyi ama küçük bagajlı bir HB alması ne kadar mantıklı? Hızlanma verilerine verilen fazladan para, boşa gitti. Çünkü bu araçla hiç hız yapılmayacak.

Testi Çöz Aracını Bul!

2. Aracın Aksesuarlarına Odaklanmak!

Otomobillerin içindeki çanta askıları, fazladan eşya gözleri, ses sistemleri gibi detaylar yolculuğu kolaylaştırır. Ancak bunların pek çoğu sonradan eklenebilir. Sadece bu tarz detaylar için araca gereğinden fazla ödeme yapmak doğru değil. Bu tip aksesuarların bedelinin üstünde bir fiyat eklemesi ile alıcının gözünü boyamak ise deneyimli satıcıların en çok yaptığı hileler arasında…

3. Deri Koltuk Sevdası

Pek çok alıcı aracın içinde deri koltuk olmasını biraz fazla önemsiyor. Oysa oto deri koltuklarının pek çoğu suni deri. Üstelik, deri koltuğun rahat olduğunu kim söylüyor? Son yıllarda çok lüks otomobil modellerinde deri koltuktan vazgeçilmeye başlandı. Çünkü genellikle rahatsız edici bir koku, terleme, yapışma hissi gibi konforsuz yanları var. Bazen ikinci el bir arabanın deri koltuğu var diye ona ödenen fazladan para, araca deri koltuk döşetmekten fazla olabiliyor.

4. Ekspertiz Parasından Kaçınmak!

Ülkemizde oto ekspertiz raporu pek önemsenmiyor. Bunu anlamak, mümkün değil. Çünkü oto ekspertiz yaptırmadan araba almak, aracın olası kusurlarını kabul etmek demek. Eğer motor konusunda uzman değilseniz ki uzmanlar bile bazı cihazlar yardımı olmadan bir araç hakkında kesin veri sunamaz onun dış görünüşüne bakarak ne durumda olduğunu anlayamazsınız.

5. Araştırma Yapmamak!

İkinci el araba alırken önce marka- model- şanzıman- yakıt tipi-yaş aralığı gibi konularda bir karar verin. Ardından bu belirlediğiniz çerçevedeki araçlar için fiyat ve özellik araştırması yapın. Kullanıcı yorumlarına bakın. Yani araştırma yapın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here