ikinci el pazarında düşüş

İkinci El Pazarında Düşüş Fırsata Çevrilir Mi?

Türkiye’de çalkantılı bir yıl nedeniyle otomobil pazarındaki koronavirüs salgını döviz kurlarında dalgalanmalara neden oldu. Dengenin değişmesiyle birlikte ikinci el otomobil pazarının fiyatı tersine döndü. İkinci el pazarında düşüş rakamları nasıl değişti?

arabam.com olarak , şubat ayı verilerine göre 2020 Aralık ayında ikinci el pazarında düşüş gösteren satılık otomobillerin ilan fiyatları Şubat ayında da düşmeye devam etti. Dolayısıyla Aralık ayından bu yana açıklanan fiyat yaklaşık % 5’e yakın düşüş gözlemledik.

Trink Sat>>

Genç Otomobiller Artış Gösterdi

Şubat ayında dikkat çeken bir diğer başlık da genç otomobil  sayısındaki artış oldu. Şubat ayında en çok ilan verilen otomobil kategorisi otomobiller olurken, onu minivan ve panelvanlar, arazi / SUV ve pikaplar, ticari araçlar ve motosikletler olarak bir sıralama yaptık.

Marka Model De Dikkat Çeken Renault Oldu

En çok satılmak istenen marka ve modeller arasında Renault Clio % 4,6 ve Volkswagen Passat % 4,5 peş peşe yer alırken, Opel Astra % 4,1 ile bu iki markanın arkasından gelmektedir.  İlk üç sırayı Renault Megane % 4 ve Ford Focus % 3,9 izliyor. Şubat ayının en popüler Land / SUV & Pick-up markası yine Nissan oldu.

arabam.com şubat ayı verilerine göre beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı, dizel tip otomobiller için ilanların çoğu verildi. En çok ilanı olan otomobil markası geçen aya göre bir 2016 model araçlar % 10’a yakın artış gösterdi.

Kilometreye Göre Otomobil İlanları

Tüm ilanlarda araçların % 44’si 0 ile 100.000 kilometre arasında yer almaktadır. 100 ile 150.000 aralığındaki araçlar ilanların% 28 ‘ini oluşturdu.

Otomobil ilanlarının yüzde 25,4’ü son zamanlardaki piyasanın artış göstermesiyle birlikte  50 bin – 100 bin TL aralığında satışa sunuldu.

 

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here