Yakıt Lambası Yandıktan Sonra Otomobiller Kaç Km Gider?

Avrupa standartlarına göre araç, yakıt lambası yandıktan sonra en az 80 kilometre gitmelidir. Bunun nedeni bir benzin istasyonunun maksimum sürüş mesafesinin 80 kilometre olmasıdır. Ancak çoğumuz durumun aslında böyle olmadığını biliyoruz. Bir arabanın yedek benzin deposu markadan markaya değişir. Araçlar, yakıt lambası yandıktan sonra gitmeye devam eder bunu unutmayın…Yakıt lambası yandıktan sonra otomobiller kaç km gider…

Uyarı Lambası Yanarsa Paniklemeyin !

Aracınızın benzin ikaz ışığı yanmaya başladığında yakıt tamamen tükenmez, bu nedenle her zaman bir yedek deponuz vardır. Elbette, arabanın yakıt ışığı yandığında, en önemli olan şey en kısa sürede benzin istasyonuna varmaktır. Ancak silkelemeye başladığında hemen endişelenmeyin çünkü bu araçlar uzun süre gidebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Boş bir yakıt deposunun sizi akaryakıt istasyonuna götürmesindeki etkileri kilometre, sürüş tarzı, yüksek hızlı sürüş, rampalar, dur-kalk sürüşü, klima, takılı ek ekipman, yükleme ve çekme işlemleri gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak belirtebiliriz.

Doğru Bilinen Yanlışlar Var

Çoğu Avrupalı, yakıt lambası yanınca yalnızca 40 kilometre gidebileceğine inanıyor. Pek çok modern araba, yakıt seviyesi düşükken kaç km sürülebileceğini gösterebilen göstergelerle donatılmıştır. Bu durumda bile genellikle gösterilenden daha uzun yol kat eder.

Yedek yakıt uyarısı altında sürüş yine de motorun anormal ateşlenmesine ve katalitik konvertörün (varsa) arızalanmasına neden olacaktır. Bu nedenle araca mümkün olan en kısa sürede yakıt eklenmelidir. Aşağıda, en çok satan modellerden bazılarının yakıt yedeği ve yakıt gösterge ışıklarını açtıktan sonraki yaklaşık kilometre performansı verilmiştir.

Yakıt Lambası Yandıktan Sonra Otomobiller Kaç Km Gider ?

En Uzun Menzile Sahip Olan 10 Otomobil
  1. VW Passat                120.7 km
  2. Volvo V40                 113.6 km
  3. Ford Mondeo             112.7 km
  4. BMW 5-Serie             110.0 km
  5. Toyota Prius              107.2 km
  6.  Mercedes E-klasse    103.0 km
  7. Audi Q5                    102.7 km
  8. Range Rover Sport    102.0 km
  9.  Mazda 6                  101.3 km
  10.  Audi A6                     99.8 km
En Kısa Menzile Sahip Olan 10 Otomobil
  1. BMW M3                   51.5 km
  2. Kia Picanto                51.7 km
  3. Fiat 500                    59.8 km
  4. Mini Cooper               60.4 km
  5. Mitsubishi Outlander   61.5 km
  6. Jaguar XK                  61.8 km
  7. Citroën C1                 62.4 km
  8. Peugeot 108              63.0 km
  9. Nissan Juke               65.7 km
  10. Ford Fiesta                66.1 km

2. El Otomobil İlanları

3 YORUMLAR

  1. Yakıt göstergesi kırmızıya düşürmeden ikmalini gerçekleştirmek her zaman daha mantıklı olan seçenektir. Çünkü yakıt pompası depo dibinde biriken küçük partikülleri içine çekmek zorunda kalacak ve buda sadece yakıt pompası değil enjektör gaz kelebeği gibi onlarca yakıtla ilgili komponente zarar verebilecektir.

  2. Doğru değil çünkü hem benzin pompalarında hem depoyla enjektör arasında benzin filtresi vardır ve böyle bişey mümkün değildir.Yeni jenerasyon otomobillerde bunlara önem verilmiştir.

  3. 🙂 kırıkhan yaşar, şimdi depo dolu iken yakıt emiş ucu ustlerden yakıt alıyorda yakıt bitince aşağılaramı uzanıyor dibini süpürüyor? üzgünüm ama yanlış düşünüyorsun. Deponun emiş yaptığı ağız en alta yakın biryerde ve sabittir herzaman en alttaki yakıtı önce çeker. sadece eski araçlarda yakıt azalınca hava yaparsa havayı alanakadar manuel pompa ile yakırt gelene kadar pompalamak gerekiyordu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here