Alman üreticiler, Avrupa’daki şarj ağını genişletecekler! Geçtiğimiz yıl, teşvik paketleri ile Avrupa, elektrikli otomobil satışları için dünyanın en büyük bölgesi olarak Çin’i geride bırakarak zirveye oturdu. Satışlar büyüdükçe, otomobil üreticileri ve insanların şarj istasyonlarına ihtiyaç duymaları da artı. Bu artışın, otomobil üreticilerini ve satın alan insanları mağdur etmemesi için Alman üreticileri ortak bir projede Avrupa’daki şarj ağını genişleteceklerini duyurdu.

Alman Üreticiler, Avurapadaki Şarj Ağını Ayrıca Volkswagen bu yıl elektrik istasyonlarını tek başına ikiye katlamayı planlamaktadır. Alman otomobil üreticileri 2024 yılına kadar 1 milyon adet, halka açık şarj noktasını kurmak istemektedirler. BMW CEO’su Oliver Zipse geçen hafta hükümeti ve belediyeleri, elektrikli araç satışlarının devam etmesi ve iklim hedeflerine ulaşılması için şarj noktaları kurma çabalarını artırmaya çağırdı. Alman üreticileri önümüzdeki yıllarda Avrupa’da şarj kıtlığının meydana gelmesi ve taleplerin düşmesinden korkmaktadır. Bu sorununda yarı iletken parça sorununa dönüşmesini istemedikleri için ortak hareket edeceklerdir. Ayrıca yerel yönetimlerinde yardımlarını beklemektedirler. Bu sayede çevre politikaları ve hava kirliliğinin de önüne geçişmiş olacaktır. Şu anda Avrupa’da 224.500 adet şart istasyonu bulunmaktadır. Alman otomobil üreticileri, girişimcilere yapağı teşvikler sayesinde bu sayıyı hızla yükseltmek istemektedir.

Avrupa’da özellikle Covid-19’un etkisi ile insanlar, çevreye zarar vermeyen ürünleri ve araçları kullanmaya özen göstermeye başlamışlardır. Alman üreticileri beraber yürütmek istediği çevreci projeyi sürdürebilirse Avrupa’daki elektrikli araç kullanımı artacaktır. Alman üreticiler, Avrupa’daki elektrik şarj ağını genişletip, daha çevreci ve sağlıklı bir topluma dönüşebilecekler.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here