Efsane Tasarımcı Bruce Meyers 94 Yaşında Vefat Etti

0
1514

Efsane tasarımcı Bruce Meyers 94 yaşında vefat etti. Bruce Meyers’ın yaşadığı hayat maceralarla doluydu. Volkswagen Beetle merkezli Meyers Manx Bunny arabasının yaratıcısıdır. Alman otomobil üreticisinin ürettiği Volkswagen Beetle’nin efsane olduğu zamanlar Bruce Meyers bir sörfçü, tekne üreticisi, mucit ve yarış arabası sürücüsü olarak bir efsanedir.

Efsane Tasarımcı Bruce Meyers 94 Yaşında 12 Mart 1926’da Los Angeles, California’da doğan Bruce Franklin Meyers’ın babası hem tamirci atölyesine hem de Ford bayisine sahipti. Popüler Güney Kaliforniya sörf noktalarının yakınında büyüyen Bruce’un ilk tutkusu yine de araba kullanmak değil, surf yapmak olmuştur. Sahildeki tutkusu sonunda Bruce’un Meyers Manx’i icat etmesine ve açılış Baja 1000’i kazanmasına yol açtı. Bruce Meyers kariyerinin ilk zamanlarında fiberglas parçalar kullanarak tekneler tasarlamaya ve inşa etmeye başladı. Kısa süre sonra, sahilde daha rahat gezinmek için VW Beetles araç satın aldı. Fakat otomobilden istediği verimi alamayan Bruce Meyers, satın altığı otomobilin üzerinde birçok değişiklik yaptı. Bir süre sonra Burce, ortaya Fiberglass parçalar, krom böcek gözü lambalar ile adeta yeni bir otomobil çıkarmayı başardı. Aracın üzerindeki birçok parça teknelerden gelmekteydi. Özellikle otomobilin ön camı, karaya vurmuş bir tekneden sökülüp, takılmıştır. Bu sayede aracın parçaları hem dayanıklı hem de hafif olmuştur.

Bruce ve şirketi 1971’e kadar 6.000’den fazla Meyers Manx üretip, sattı. Meyers Manx, 250.000’den fazla üretilmiş kopyası ile tarihteki en çok kopyalanan otomobildir. Efsane Tasarımcı Bruce Meyers 94 Yaşında vefat etti ve geride çok önemli tasarımları bıraktı.

 

İkinci El ATV & UTV İlanları

İkinci El Arazi Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here