Schneider Electric ve FullCharger 10 Yıl İçerisinde 70 Bin Elektrikli Şarj İstasyonu Kuracak

0
1741
Schneider Electric fullcharger

Schneider Electric, Türkiye’ye elektirkli şarj istasyonu kurulumu için kolları sıvadı. Şarj istasyonu kurma girişimi için FullCharger ile anlaşan firma, İstanbul’da gerçekleşen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

10 Yıl İçerisinde Toplamda 70 Bin Elektrikli Şarj İstasyonu!

Schneider Electric fullcharger

Türkiye’de elektrikli şarj istasyonlarının yaygınlaşması için gerçekleştirilen iş birliğinde Schneider Electric’in görevi ise sürekli ve verimli enerji altyapısını oluşturmak. Bunu yaparken ise “eMobility için “EcoStruxure” çözümünü kullanacak. Ayrıca iş birliği kapsamında önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplamda 70 bin adet şarj istasyonu kurulması hedefleniyor.

Elektrikli Araçların Yaygınlaşması Türkiye İçin Büyük Fırsat

elektrikli araba

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki sahip olduğu tecrübe ve konumu dolayısıyla elektrikli araçlarla ilgili yatırımlarda önemli bir noktada. Ayrıca elektrikli araç imalatı konusunda yan sanayii ürünlerinin de kolay erişilebilmesi bakımından oldukça cazip.

“Ülkemizin E-Mobilite Geleceği Açısından Çok Değerli Bir Adım”

ismail yamagil

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü İsmail Yamagil, “Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu ağının kurulumu açısından önem taşıyan bu iş birliği anlaşmasının, ülkemizin e-Mobilite geleceği açısından da çok değerli bir adım. Buna göre sayıları giderek artan elektrikli otomobiller dahil olmak üzere, inovatif yeni teknoloji çözümlerinin çalışabilmesi enerji kaynaklarına ve enerji teknolojilerine bağlı. 100’ü aşkın ülkede, 185 yıllık deneyime sahip bir şirket olan Schneider Electric olarak, bu alana liderlik etmek üzere güçlü hedeflerle operasyonlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“Bu İş Birliği İle Tüketicinin Elektrikli Araçları İçin Şarj İstasyonu İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Çalışacağız”

Schneider Electric Türkiye Kanal Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İşbitiren ise “Schneider Electric olarak odaklandığımız alanlar arasında, E-mobilite ve Şarj İstasyonları da önemli başlıklar olarak yer alıyor. Türkiye’nin otomotiv sektöründe sahip olduğu tecrübe, rekabet gücü ve jeostratejik konumu ile elektrikli araç ve ilgili ekipman yatırımlarında cazip bir konuma sahip. Elektrikli otomobiller konusundaki sevindirici ve hızlı gelişme, elbette sahada farklı ihtiyaçları da acil biçimde gündeme getirecek. Bunlar arasında şarj istasyonları öne çıkıyor. Elbette sorun sadece yaygın istasyon ağı kurmak değil. Yapılan tüketici araştırmalarına göre, tüketiciler seyahat ederken 30 dakikanın altında şarj süreleri bekliyor. Buna karşın günümüzde hizmet veren şarj istasyonlarının büyük çoğunluğunda harcanan zaman 3 saati aşıyor. Bu iş birliği ile tüketicinin elektrikli araçları için şarj istasyonu ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Elektrikli Araç Satışlarında Geride Kalan Avrupa Ülkeleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here