2023 Subaru Forester STI Sport Japonya’da Tanıtıldı

1
2580
2023 Subaru Forester STI Sport

Japon otomobil üreticisi Subaru, 2023 Subaru Forester STI Sport’u tanıttı. Subaru, Japon pazarı için tasarlanan Crossover aracı daha kaliteli sürüş isteyen müşterilerin isteğine göre üretti. Performans ve donanım seviyelerinde “spor otomobil” kelimesinin hakkını veren 2023 Subaru Forester STI Sport‘u sizler için inceledik.

Japonya İçin Yepyeni Spor Otomobil: 2023 Subaru Forester STI Sport 

Bu kompakt Crossover, yeni Hitachi Astemo SFRD ön ve arka amortisörlerden yararlanıyor. Subaru makyajlamanın sonucu olarak Forester’ın artık bir spor sedan gibi davrandığını belirtti.

Dört Tekerlekten Çekiş!

2022 Subaru Forester’dan farklı en büyük değişim olan STI ayarlı süspansiyon, siyah üzeri kırmızı napa deri iç kaplama ve 18 inçlik siyah parlak jantlar 225/55 dört mevsim lastikler olarak dikkat çekiyor. Standart Forester gibi 130kW/300Nm 1.8 litrelik motor bizleri karşılıyor. 175 beygir gücünü dört tekerlekten çekiş gücüne sahiptir. Ayrıca bu model ile birlikte Subaru çok sevdiği sportif araçlara bir yenisi ekledi.

Crossover segmentindeki aracın Kristal Beyaz İnci, Manyetit Gri Metalik, Buz Gümüş Metalik ve Kristal Siyah Silika olmak üzere 4 farklı renk seçeneği mevcut. Aracın aksesuarlarında ise daha çok siyah detaylar mevcut. Izgaradaki STI rozeti ise şıklık katıyor.

Yeni 2023 Subaru Forester STI Sport İç Mekan

İç mekandaki siyah ve Bourdeaux kırmızısı deri ile kontrast dikişlerdeki iç döşemeyi oluşturuyor. STI amblemi burada da koltuk başlarında bizleri karşılıyor. Kabin içinin tamamında ise kırmızı kontrast dikişler yer alıyor. Siyah, kırmızı ve temayla tamamlanan deri döşeme ise sportif dış mekan ile uyum sağlıyor.

2022 Subaru Forester STi Sport Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Subaru’nun makyajlı Forester modeli 25 Ağustos’ta Japonya’da satışa çıkacak. Avrupa pazarı için henüz açıklama yapılmasa da pek olası değil. Fiyat ise henüz belli değil. Levorg gibi diğer STI Sport modelleriyle birlikte satışa sunulacak modeli Avrupa ve Amerika Pazarında Satışa sunmalı mı?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here