Avrupa’nın En Güçlü Elektrikli Araç Şarj Merkezi Açılıyor

Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj merkezi bu yıl Oxford’da açılacak. Energy Superhub Oxford, diğer merkezlerin aksine, 10 MW’lık gücü doğrudan ulusal şebekeden çekecek. İngiltere merkezli bir konsorsiyum, bu yılın sonlarında Oxford’da Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonunu açacak. Altyapı firması Pivot Power ve Oxford City Council, Redbridge Park ve Ride’da 38 hızlı ve ultra hızlı şarj cihazı sunmak için şarj şirketi Fastned, Tesla ve şarj sağlayıcısı Wenea ile güçlerini birleştirecek.

Şarj cihazları, İngiltere’deki diğer merkezlerin aksine, doğrudan ulusal şebekeden çekilen 10 MW’a kadar güçle çalıştırılacak. Pivot Power’a göre bu, Energy Superhub Oxford’u (ESO) Avrupa’nın bu türden en güçlü şarj sahası yapıyor.

ESO’nun bu yılın Kasım ayı başlarında açılması için 28 şarj cihazı ile yapılacak. Ayrıca, 20 dakikada elektrikli araçlara 300 mil menzil ekleyebilecek on adet 300kW şarj cihazı ilk olarak Fastned tarafından kurulacak. Wenea, bu ek şarj cihazlarından 16’sını kuracak. Bu şarj cihazları 7-22kW olarak derecelendirilecek ve çoğu EV ile uyumlu olacaktır. Son 12 şarj cihazı, yalnızca Tesla sürücüleri tarafından kullanılmak üzere 250kW Tesla Supercharger olacak.Elektrikli Araç Şarj Merkezi

41 Milyon Sterlinlik Bütçe Var

ESO, Oxford’da CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik daha geniş bir girişimin parçası olacak. Proje sıfır karbon salınımını desteklemeyi amaçlıyor. EV şarjı, pil depolama, düşük karbonlu ısıtma ve akıllı enerji yönetimi teknolojilerini entegre etme hedefinde. ESO, bu hedef doğrultusunda, 41 milyon sterlinlik finansmana sahip olan Pivot Power’ın öncülüğünü yapmakta.

Merkez, şirketin 2040 yılına kadar Birleşik Krallık yollarında 36 milyon EV olacağını tahmin ediyor. Bu ihtiyacı karşılamak için gerekli şarj altyapısını oluşturmak hedefleniyor. Bu proje ise Birleşik Krallık’ta Pivot Power tarafından planlanan 40’a yakın benzer sahanın ilkidir. Bu platformların kurulumu için öncelikli şehirler ise Coventry, Birmingham ve Manchester.

Pivot Power patronu Matt Allen şunları söyledi: “Amacımız, elektrikli araç ve yenilenebilir enerji devrimini desteklemek için gereken gücü sağlamak. Böylelikle İngiltere’nin sıfır karbon salınımına ulaşmasına yardımcı olmaktır. Oxford bunu sağlamak için planladığımız 40 tesisten sadece 1 tanesi.’’ dedi.

Karbon Salınımı Sıfır Olmayan Araçlar Ücretlendirilecek

ESO, Oxford Şehir Meclisi’nin Birleşik Krallık’ın ilk Sıfır Emisyon Bölgesini (ZEZ) bu yılın Ağustos ayında açma planlarını onaylamasının hemen ardından geldi. Şehir merkezindeki caddeleri kapsayacak olan bölge; giriş için 2 ila 10 sterlin arasında sıfır emisyonlu olmayan her arabayı ücretlendirecek.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here