Sharz.net’ten 40 Milyon Liralık Şarj İstasyonu Yatırımı!

0
1274

Türkiye’deki en geniş büyüme oranına sahip olan şarj istasyonu Sharz.net, 461 şarj istasyonu ile lider markalar arasında yer alıyor. Bununla birlikte şarj yatırımlarını arttırarak istasyon kurulumlarını ivmelendirecek yeni bir projeye imza attı.

Bugüne Kadar 20 Milyon TL’lik Yatırım Yaptı

Sharz.net

2018 senesinde ilk defa şarj ağı lisansı alıp şarj istasyonu girişiminde bulunan ve ilk başta bir enerji şirketinde yazılım alt yapısı sunan Sharz.net, bugüne kadar toplamda 20 milyon TL’lik yatırım yaptı. Ayrıca 461 şarj noktasını geliştirip Türkiye’deki en yaygın şarj ağı olmayı planlıyor.

Sharz.net 1000 Adet Şarj İstasyonu Kurmayı Hedefliyor!

Sharz.net

Sharz.net, 2023 yılının sonuna kadar 539 yeni istasyonla birlikte toplamda 1000 adet istasyona ulaşmayı hedefliyor. Şirket, şarj istasyonu sayısını arttırmak için 40 milyon TL’lik yeni bir yatırım yapacağını duyurdu. Ayrıca 81 ilde yer alacak şarj istasyonları sayesinde elektrikli otomobil kullanımını yaygınlaştırarak CO2 emisyonunu azaltmaya ön ayak olacak.

“2030’a Kadar İstasyon Sayısı 20 Bine Ulaşacak”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sharz.net Genel Koordinatörü Ece Şengönül,

“Elektrikli araçlar konusunda halen ülke olarak kat edeceğimiz daha çok yol var ve bu pazarda, global çapta önde gelen ülkelerden birinin de Türkiye olması adına canla başla çalışıyoruz. Bugün 461 adet olan şarj istasyonu sayımızı, 40 Milyon TL yatırım bedeliyle, 2023 sonuna kadar 1000 adete ulaştırma kararı aldık. Kurulacak ek 600 istasyondan 50’si DC yani hızlı şarj istasyonu olacak.”

Ayrıca İngiltere’de halka açık 20 bin adet şarj istasyon ağı olduğunu söyleyen Şengönül,

“Bu sayı ülkemizde şu an ortalama 4 bin dolaylarında ve yüzde 10’unu Sharz.net oluşturuyor. 2030’a kadarsa istasyon sayımız minimum 20 bine ulaşacak. Ancak en önemli husus, elektrik üretiminde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak adına doğal kaynaklarımızdan yararlanmak ve kendi elektriğimizi üretmek, zira elektrikli araç sayısı arttıkça elektrik tüketimi de artacak, artık yeni kaynaklara ihtiyaç var.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here