Dolara Rağmen İkinci Araba Almak İçin En Doğru Zaman!

2
14277

Doların yükselmesi ikinci el araba fiyatlarını etkiler demiştik; aslında satın almak isteyeceğimiz her şeyin fiyatını etkiler. Peki, Dolar bu kadar yüksekken, ÖTV ve MTV de ona keza yüksek seyrediyorken ikinci el araba almak için avantajlı bir dönem var mı, diye düşünüyorsanız yanıtımız; “evet” ve detaylar şöyle…

Doların TL karşısındaki yüksek seyri, tamamen ithalata dayalı otomotiv sektörünü net olarak etkiliyor. Önce sıfır km araba fiyatları, sonra yedek parça fiyatları, sonra ikinci el araba fiyatları ve sonrasında da otomotiv alanındaki hizmetler bu durumdan etkilenecektir. Bu, kademeli bir etkilenme olacak ancak etkisi çok çabuk hissedilecektir. Söz konusu durum, tercihleri ikinci el araba almaya doğru kaydırmış olsa da o tarafta da bir yükselme söz konusu. Peki, yine de arabaya ihtiyacınız varsa; herşeye rağmen avantajlı bir biçimde araba almak mümkün mü?

İkinci el araba almak için bayram sonrası dönem avantajlı olabilir. Bunun nedeni ise şöyle açıklanabilir: 

Bayram, insanların arabaya ihtiyaç duyduğu ve aracını satmayı ertelediği bir dönemdir. Bayramlarda memlekete yapılan uzun yolculuklar, tatiller ya da kısa seyahatler araca ihtiyaç duyma sebebidir. Böyle dönemlerde,  ihtiyaçtan araç satmayı düşünenler bile arabasını satmak için bayramın geçmesini bekler. Bu da bayram sonrasında ikinci el oto ilanlarının artmasına ve artan ilanlarla hem aradığınız modele daha kolay ulaşmanıza hem de pazarlık şansınızın artmasına yol açar.

Bayram, yaz dönemine denk geldiği ve Ağustos sonuyla birlikte genel olarak yaz tatili sezonunun sonuna yaklaşıldığı düşünülürse yine pek çok kişi için yaz sezonu sonunda arabayı satılığa çıkarmak iyi bir fikirdir. Tıpkı yukarıda açıkladığımız gibi yaz sezonu bitiyor diye arabasını satmak isteyenler de ilan sayısının artmasına ve sizin pazarlık şansınızın çoğalmasına sebep olabilir.

2. el araba almayı planlıyorsanız bayram sonrası özellikle de Eylül – Ekim ayları doğru zaman olabilir. Bu süreçte ilanları takibe almanızda fayda var.

Avantajlı ve güvenli bir biçimde araba almak için ekspertiz raporu istemenizi, araçları detaylı olarak incelemenizi tavsiye ediyoruz. arabam.com ilanlarını ekspertizli ilanlar şeklinde süzebilirsiniz. Ayrıca bi’ görelim özelliğini kullanarak aracı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

arabam.com bi görelim özelliği hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın!

 

2 YORUMLAR

  1. Bence etkilenmeyecek çünkü ben araba alayım dedim kışın amma velakin fiyatlar aynı satanında hiç mi hiç minneti yok bence alın kardeşim işinizi görun ben aldım daha kimseyi dinlemem…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here