i8 Üretimine BMW Son Verdi, Bir Devir Sona Erdi.

0
2020
bmw i8

Portimao Mavisi, Roadster olan 20.500. ve son BMW i8 , geçen hafta montaj hattından çıktı.

Altı yıllık üretimden sonra BMW geçen Cuma günü, son i8 ‘ini planlanandan iki ay sonra Leipzig montaj tesisinde ürettiğini açıkladı. Portimao Mavisi’ne boyanmış bir Roadster olan otomobil, üretilen 20.500. i8 oldu.

bmw i8

İlk olarak 2011 yılında konsept olarak tanıtılan i8, BMW’nin tasarım dilinde yenilikçi ve büyük bir adımdı. Fütüristik görünüm, orta motor düzeni ve açılır kelebek kapılar ile şirketin tarihindeki en iddialı üretim araçlarından olmuştu. Ve hatchback kardeşi i3 ile birlikte i8, BMW’nin hibridizasyon ve elektrifikasyon hedeflerine zemin hazırladı.

bmw i8

1.5 litrelik turboşarjlı sıralı üç silindirli motoruna takılan bir hibrit sistem ile marka için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Ön tekerleklere güç vermek için bir elektrik motoru ve karbon fiber takviyeli plastik bir şasi gibi geliştirmeler, rekabette öne çıkmasını sağladı.

i3 modeli ise 2024’e kadar üretilecek. Sonrasında ne olacağı ise henüz bilinmezliğini koruyor.

BMW gelecekte elektrikli, içten yanmalı motor taşımayan ilk yeni modelleri iX3 ve iNext’i üretecek.

bmw

BMW’nin i8’i başka bir fütüristik performans otomobili ile değiştirip değiştirmeyeceğini söylemek zor. Şirket, 2019’da radikal bir konsept olan Vision M Next’i (yukarıda), üretime sokmayı planladığını açıkladı. Ancak bu yılın başlarındaki raporlar, projenin koronavirüsü çevreleyen komplikasyonlar nedeniyle rafa kaldırıldığını gösteriyor. Beklemek ve BMW’nin gelecekte  herhangi bir planı olup olmadığını görmek zorundayız.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here