Tesla, Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor

1
3120

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otomotiv sektöründe emin adımlarla ilerliyor. Gücüne güç katan Tesla markası, şimdilerde 12 koltuklu elektrikli minibüs modeli geliştiriyor.

Elektrikli SUV, kamyon ve Cybertruck modelleri ile adından sıkça duyuran marka şimdilerde 12 koltuklu elektrikli minibüs modeli geliştirmeyi planlıyor. Mashable’ın haberine göre, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın sahibi Elon Musk, elektrikli minibüs geliştirmek için çalışmalarına başladı. Elektrikli minibüs üretmek için kolları sıvayan marka Kalifornia eyaletinden gerekli onaylar alındı.

Elektrikli Minibüs Trafik Yoğunluğunu Azaltacak

12 koltuklu elektrikli minibüs tüneller yardımıyla trafik yoğunluğundaki sorunlara çözüm olması bekleniyor. Bu araç Boring Company tarafından kullanılacak. 12 koltuklu elektrikli minibüs tünel ağını kullanarak Rancho Cucamonga şehrini Ontario Uluslararası Havaalanı’nı birbirine bağlayacak. Bu araç hem hızlı hem de büyük olduğu için kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak.

En yeni 2.el elektrikli araç ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Toyota’ya Rakip Geliyor

Koronavirüs salgınından dolayı otomotiv sektöründeki diğer firmalar olumsuz etkilenirken Tesla bu süreçte üretimlerine devam ederek adını duyurmaya devam ediyor. Markanın atmış olduğu bu adımlar hisselerine de olumlu yansıdı. Son günlerde Tesla hisseleri, 190 milyar dolar değerine ulaştı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın en büyük rakibi olan Japon merkezli Toyota’nın hisseleri ise 210 milyar dolarlık değere sahip. Yaşan bu son gelişmeler Tesla’yı en değerli otomotiv firması olmaya adım adım yaklaştırıyor. Tesla’nın hisselerinde yüzde %11’lik bir artış yaşadığında, Toyota’ya rakip olacağı gözlemleniyor. Şu durumda dünyanın en iyi ikinci otomobil markası Tesla oldu. Volkswagen AG’yi ocak ayında geçerek, ikinci olmaya hak kazandı.

Tesla Mart Ayında Rekor Kırmıştı

Tesla, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Çin’de 10 bin 160 adet ile rekor kırdığını, önceki aya göre ülkedeki satışlarını 6 bin adetten fazla arttığını açıklayarak kendi rekorunu kırmıştı. Mart ayında dünya genelinde satışları %41 düşerken, Çin’de rekor satış gerçekleştirmişti.

Tesla koronavirüs salgının kontrol altına alınmasıyla üretimine ara verdiği Kaliforniya’daki fabrikasında yasağa rağmen tekrardan üretime açmıştı. Hatta bu süreçte birçok eleştirinin odağında olmuştu.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here