Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Kourtney Kardashian

0
919

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Kourtney Kardashian… Kourtney’nin garajında ​​25’ten fazla araba vardır. Birçok model oldukça etkileyici ve değerlidir. Böylece Kourtney Kardashian’ın lüks yaşam tarzı araba koleksiyonunda da belirgindir. Kourtney’nin otomobil koleksiyonu, lüksten performansa kadar her şeye sahiptir. Garajında Ferrari, Porsche, Mercedes, Aston Martin ve Range Rover gibi üreticilerin, popüler arabaları da dahil olmak üzere 25’ten fazla arabaya modeli vardır. 42 yaşındaki model, geniş ürün yelpazesinden de anlaşılacağı üzere otomobil konusunda oldukça cömert davranmaktadır. Şimdi Kourtney Kardashian’ın sahip olduğu en iyi arabalardan bazılarına göz atalım…

Aston Martin DB11Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Kourtney Kardashian

Bu arabayı ünlü yapan tek kişi James Bond değildir. DB11, Kourtney Kardashian’ın içinde sürerken görüldüğünden beri medyada oldukça ön planda olan araç modellerinden biridir. Araba güçlü, şık ve son derece zarif durmaktadır. Ayrıca 2 koltuklu coupe, 6.000 rpm’de yaklaşık 503 beygir güç üreten 2430 cc çift turbo V8 motora sahiptir. Bu da onu yolda gerçek bir canavar haline getiriyor. Aktarma organları, sürücünün isteğine bağlı bir manuel sürüş modu veya 8 vitesli otomatik vites değiştirme sağlayan bir AMG Speedshift 9G TCT Otomatik şanzıman tarafından yönetiliyor. Otomobilin şasisi oldukça yere yakındır. Oldukça aerodinamik olan Aston Martin DB11, ısı ve sürtünme katsayısını minimumda tutabiliyor. Ayrıca 110,4 inçlik dingil mesafesi, son derece hassas Rack-Pinion direksiyon simidi ile birleştiğinde, DB11’i olağanüstü dengeli ve manevrası kolay hale getirmektedir.

Otomobilde ayrıca daha fazla konfor ve güvenlik için önde çift salıncaklı süspansiyonlar ve arka tekerleklerde çok bağlantılı süspansiyonlar bulunur. Bu yüzden araç çok daha dengeli ve güvenli bir yol tutuşuna sahip olmaktadır. Bu arabanın güvenliği, arabanın hızı ve hareketi üzerinde tam kontrol sağlayan spor disk fren sistemi ile artırılmıştır.

Rolls Royce Wraith

4 kişilik Wraith, üst düzey lüks bir araçtan beklenen her şeyi bir araya getiriyor. Bununla birlikte sonsuz bir teknik özellikler listesiyle bu İngiliz yapımı otomobil, aynı zamanda fark edilemeyecek kadar kusursuz bir güce sahiptir. Bu arabanın “En güçlü Rolls Royce” olarak adlandırılmasının nedeni, 624 beygirlik kükreyen bir motora sahip olmasıdır. 6.6 litrelik V12 çift turbo motoru aracın en ana karakteristik özelliklerini belirlemektedir. Örnek olarak aracın 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması sadece 4,6 saniye sürmektedir. Hem konforlu hem de dinamik sürüşe sahip olan Rolls Royce Wraith, oldukça etkili bir otomobil modellerinden biridir. Ayrıca İngiliz otomobil üreticisi, şıklık ve hız kelimelerini bu otomobilde gösterebilmektedir.

Hızlı otomobil modeli olan Rolls Royce Wraith’in şanzımanı, spor veya performans arabalarında olan ve nispeten yaygın bir model olan 8 vitesli bir ZF otomatik sistemine sahiptir. Vites kolunun üzerinde devreye girdiğinde vites değiştirmeyi kolaylaştıran ve aracı spor modunda çalıştıran bir düğme vardır.  Bununla birlikte aracın seyir ettiği mod veya vitesten bağımsız olarak Wraith, nispeten yumuşak hızlanma sunar. Bu sayede aracın içindeki sürücüler ve yolcular, yolculuk esnasında oldukça rahat ve konforlu olurlar.

Wraith, aracın performansının ayrılmaz bir parçası oldukları için ele alınması gereken bazı harika özelliklere sahiptir. Wraith’teki en gelişmiş teknoloji parçalarından biri, doğrudan şanzıman ve süspansiyon sistemleriyle çalışan “Uydu Destekli İletim” sistemidir. Öncelikle bu sistem aracın konumunu not edip, çevrenin haritasını çıkarır.  Ayrıca o andaki sürüş stilinin bir resmini oluşturur. “Uydu Destekli İletim” sistemi, bu verileri kullanarak vites değiştirir, böylece ABS ve diğer sürüş özelliklerini kontrol eder. Son olarak bu özelliklerin tümü, rahat ve asil bir deneyim sunmak için toplanır.

Ferrari 458 Italia

“Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Kourtney Kardashian” adlı içeriğimizdeki sonuncu model İtalyan üreticiden gelmektedir. Kourtney’nin koleksiyonundaki bir diğer etkileyici otomobil ise Ferrari’nin Italia modelidir.  İlk olarak 2009’da piyasaya sürülen Ferrari 458 Italia’nın özellikleri, ikonik markaya yeni bir soluk getirmiştir. Ferrari’deki mühendisler, kullanımı pratik ve heyecan verici bir araba yaratmak için harika tasarımı ileri teknolojiyle birleştirebildiler. F1’den ilham alan Ferrari 458’in motoru güçlü olduğu kadar verimlidir. Örnek olarak 4.5 litrelik V8 motor, 9.000 rpm’de 562 beygir güç üretmektedir. Sonuç olarak, Ferrari 458, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.4 saniyede ulaşmaktadır. Ayrıca Kourtney’ın Italia modeli, piyasada sadece birkaç lüks modelde bulunan çift debriyajlı 7 vitesli Getrag şanzımana sahiptir. Bu da aracın değerini arttırmaktadır.

Dünyanın en iyi alüminyum dökümhanesine dönersek, şasi ve süspansiyonun çoğu Alcoa tarafından üretilmiş olduğunu görebiliriz. Aynı şekilde  aracınü tekerlekleri, kontrol kolları, kapılar, çamurluklar ve hatta iç kaplamalar bile Alcoa tarafından üretilmektedir. Sonuç olarak mükemmel sürüş kabiliyetine sahip bir otomobil olan Ferrari 458 Italia, önce performans arayanlar için satışa sunulmaktadır.

Modelin koleksiyonundaki diğer bazı değerli otomobiller ise Range Rover Autobiography, Cadillac Escalade, Mercedes-Benz AMG SLS gibi çok özel ve farklı arabalardan oluşmaktadır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here