Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

0
921

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld… Dünyanın en ünlü Porsche fanatiği olarak bilinen Jerry Seinfeld, yıllar boyunca son derece nadir ve benzersiz Porsche’lerden oluşan şaşırtıcı bir araba koleksiyonuna sahiptir. Öncelikle Jerry Seinfeld sadece olağanüstü bir komedyen değildir. Aynı zamanda oldukça para kazanan biridir. Bu yüzden para kazanmak ve harcamak, Seinfeld için oldukça önemlidir. Başarılı komedyenin parasını harcadığı en büyük noktalardan biri de Porsche modelleridir. 1999’da, Seinfeld sona erdikten hemen sonra Jery, sevgili Porsche’lerini güvende tutmak için bir New York’ta bir yer satın almıştır. Ayrıca bu yeri garaja dönüştürmek için 1 milyon dolardan fazla para harcamıştır. Üç katlı olan garajı, birçok farklı araba modeline sahiptir. Ayrıca 2016 yılında garajında bulunan arabalardan 18 tanesini 22 milyon dolara sattığı söylenmektedir.

1955 Porsche 550 SpyderÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

Porsche 550 Spyder, en ünlü klasik araba modellerinden biridir. Seinfeld, 1955 model Porsche 550 Spyder modelini, 2015 yılında 5,3 milyon dolara satmıştır. Fakat bu araba, komedyenin garajında bulunan en önemli ve en lüks otomobil modellerinden biridir. Üretildiği yıllarda pistteki en hızlı arabalardan biri olan 550 Spyder, dönemindeki araba tutkunlarının en çok sevdiği araba modellerinden biridir. Başarılı motor performansı, mükemmel tasarımı ile birleştiği için Porsche 550 Spyder, günümüzde bile oldukça popüler bir modeldir. Ayrıca tasarımını ele aldığımız zaman günümüz modellerinden çok daha farklı ve özel olduğunu görebiliyoruz. Bunun sebebi; 1950’lerin ve 1960’ların araba tasarımlarından kaynaklanmaktadır.

1966 Porsche 356 SC CabrioletÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

60’larda, Hollanda polisi için on adet Porsche 356 SC Cabriolet üretilmiştir. Ayrıca polis sürücüleri, yüksek hızlı otomobillerin doğası gereği özel olarak seçilmiştir. Bu arabayı sürmek isteyen polis memurlarının, 25 yaşından büyük, evli ve mükemmel sürüş becerilerine sahip olmaları gerekiyordu. Arabalar hizmet dışı bırakıldıktan sonra Seinfeld onlardan birini almayı başardı. Hatta “Comedians in Cars Making Coffee” adlı şovunda, 1966 model Porsche 356 SC Cabriolet’i gösteride kullanmıştır.

1973 Porsche 911 Carrera RSRÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

Seinfeld ayrıca sadece 49 adet bulunan 1973 Porsche 911 Carrera RSR’den birine sahiptir. Fotoğrafta da gördüğümüz Porsche 911 Carrera RSR, saf bir yarış arabasıdır. Bir dönem FIA, bunu homologize etmek için yola uygun 500 tane yapılması gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine Porsche 1500’den fazla 911 Carrera RSR üretmiştir. Fakat günümüzde sadece 49 adet bulunmaktadır. Bu yüzden araçların değeri, her geçen gün daha da artmaktadır. Maalesef ki Seinfeld’in arabası 2014’te Hamptons’ta park ederken hasar görmüştür. Ufak kazadan sonra Seinfeld, aracını çok özel bir şekilde eski haline getirmeyi başarmıştır.

2000 Porsche Carrera GT PrototipiÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

Carrera GT, başarısız bir spor otomobil modelidir. Bunun nedeni, Paul Walker ve arkadaşı Roger Rodas’ın 2013’te direksiyon başında Rodas ile birlikte kazada vefat ettiği araba, Carrera GT modelidir. Bu kazadan sonra Porsche, ihmal ve yanlış ölüm nedeniyle bir davayla karşı karşıya kalmıştır. Daha sonra tüm suçlamalardan aklandı. bu dava da Carrera GT’nin iyi bir araba olduğu anlamına geldi. Seinfeld bunu davan öncesi bile bilmektedir. Ünlü komedyen aynı zamanda 2000 yılındaki iki prototipten birine sahiptir. 2011 yılına kadar iki prototipe de sahip olan Seinfeld, daha sonra birini satmıştır. 2016 müzayedesinde  son kalan GT prototipini satmak istese de başarılı olamamıştır.

1964 Porsche 911Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld

Jerry’nin sahip olduğu Porsche, her şeyin arkasındaki adam olan Ferdinand Porsche’nin oğlu Ferry Porsche’de olduğu gibi Ferry için inşa edilmiştir. Üretim 911’lerin ilk versiyonlarıydı.  Ayrıca araç, özel yapım bir sunroof, deri koltuklar ve metalik dış boyaya sahipti. Seinfeld, bu arabayı 1996’da 400.000 dolara satın aldı. Bin bir zorlukla ABD’ye ithal etti. Ardından otantik bir restorasyon için Almanya’daki Porsche’ye geri gönderdi. Satın aldıktan sonra 1964 model Porsche 911’ine 250.000 dolar daha para harcamıştır.

1986 Porsche 959

Porsche 959, bir 911’den doğmuştur. Baş mühendis Helmuth Bott’un ortaya çıkardığı 959 modeli, ilk çıktığı günden beri efsaneliğini korumaktadır. 1986’da piyasaya sürülen Porsche 959, 440 beygir gücündeydi. Ayrıca ilk çıktığı zamanlar Amerika Birleşik Devletleri’ndeki  yollar da yasaklanmıştır. Tasarım olarak klasik Porsche modellerine benzese de son derece etkili motoru ile farkını ortaya koymaktadır. “Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Jery Seinfeld” adlı içeriğimizde sadece Porsche modellerini görmekteyiz. Fakat ünlü komedyen Jery Seinfeld, birçok farklı araba marka ve modeline sahiptir. Seinfeld’in Porsche tutkunu olması, diğer araba modellerini görmemizi oldukça zora sokmaktadır.

Güncel İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here