Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Cristiano Ronaldo bile yıllar içinde kaç araba aldığını bilmese de asla bırakmadığı birkaç model var. Cristiano Ronaldo’nun gelmiş geçmiş en büyük sporculardan biri olduğuna hiç şüphe yok. Portekiz’in Madeira kentinde doğan Cristiano Ronaldo, imkansıza yakın ve uzun bir rekor ve başarı listesiyle mirasını sağlamlaştırmaya devam etti. Yıllardır devam eden profesyonel futbol kariyeri de onu oldukça zengin kıldı. 2020’de Forbes, Ronaldo’nun kariyer kazancında 1 milyar doları aşan ilk aktif takım sporu sporcusu olduğunu bildirdi. Bu kadar derin cüzdanı ile zevkini gıdıklayan herhangi bir arabayı hemen hemen alabilir. Diğer birçok sporcu gibi Ronaldo hakkında bilinen bir başka gerçek de onun hevesli bir araba tutkunu olmasıdır. Geçenlerde bir televizyon programında şu anda kaç tane sahibi olduğunu kaybettiğini itiraf etti. Bu kadar geniş bir koleksiyonu elinde tutacağı kesin değil. Fakat burada asla bırakmayacağı düşünülen birkaç özel model var.

Bugatti ChironÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Cristiano Ronaldo

Ronaldo’nun mevcut koleksiyonundaki tüm otomobiller arasında , W16 motorundan 1.479 beygir gücüyle övünen bir canavar olan hiper otomobil Bugatti Chiron, karşımıza çıkıyor. Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Cristiano Ronaldo, 2017’de ince gri bir şemayla tamamlanan Chiron’unu satın aldı. Ayrıca formuna sadık kalan araç, koltuk başlıklarında ve ‘C’ sütunlarının alt taraflarında ‘CR7’ logosunu içeren belirli kişiselleştirilmiş dokunuşlarla teslim edildi.

Bugatti Veyron Grand Sport VitesseÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Cristiano Ronaldo

Portekizli Futbol kaptanı her zaman Bugatti markasının büyük bir hayranı olmuştur. Koleksiyonunda bir değil iki Bugatti olması şaşırtıcı değildir. İkincisi, şimdiye kadar yapılmış en hızlı üretim olan roadster için bir kerelik rekor sahibi olan Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse’dir. Bugün değeri 2 milyon doların üzerinde olduğu bildirilen hiper otomobil, 0’dan 100’e sadece 2,6 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız olarak da saatte 408 kilometreye ulaşabiliyor. Ronaldo’nun Bugatti’si biraz kontrast sağlamak için siyah bir dış ve turuncu bir iç mekanla kombine edilmiştir.

Ferrari F12 TDFÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Cristiano Ronaldo

Bu Şahlanan At süper arabasından sadece 799 adet yapıldı. Bunlardan biri futbol yıldızının koleksiyonunda bir yere güvenli bir şekilde yerleştirildi. “Tour De France” kısaltması olan F12 TDF, F12 Berlinetta’nın sert bir çeşididir. Kalbinde yatan, 769 beygir ve 520 lb-ft torku, arabayı 2.9 saniyede 0’dan 100’e çıkarmaktadır. Bu araç, sahibinin istediği takdirde V12 motoru ile 339 kilometre hıza ulaşmaktadır. Cristiano Ronaldo, özel canavarı Eylül 2017’de teslim aldı. Sarı fren kaliperleri ve sarı Ferrari amblemleri ile vurgulanan bordo benzeri bir gövde rengini tercih etti.

McLaren Senna

McLaren Senna, ister halka açık yollarda ister yarış pistlerinde olsun, vahşi düzlük hızlarını üstün viraj alma yetenekleriyle birleştiren, tartışmasız günümüzün en iyi performans makinelerinden biridir. Cristiano Ronaldo, Senna’sını yakın zamanda pistlere çıkarmayacak olabilir. Fakat arabanın neden koleksiyonunun kalıcı bir parçası olmasını istediğini anlamak zor değil. Şimdiye kadar sadece 500 adet Senna üretildi. bu yüzden McLaren Senna, F12 TDF’den bile daha nadir.

Mercedes Benz Brabus G V12 900

Ronaldo’nun şu anki ortağı İspanyol model Georgina Rodriguez ve 35. doğum gününde, neredeyse bir milyon dolar değerinde sınırlı bir seri Mercedes Benz Brabus ile onu şaşırttı. SUV’nin sadece 10 adetlik bir üretimle sınırlı olduğu bildiriliyor. Cristiano Ronaldo’nun Mercedes Benz Brabus G V12 900’ü Şubat 2020’de arkadaşları ve ailesiyle kutlarken otomobil kendisine sunulduğunda ortaya çıktı. Nadirliği ve saf duygusal değeri göz önüne alındığında oldukça eşsiz bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Ferrari Monza SP2

Mayıs 2021’de Ronaldo hala Juventus’ta oynarken özel bir etkinlik için kulüp başkanıyla birlikte Ferrari Genel Merkezi’ne oldukça tartışmalı bir ziyarette bulundu. Orada F1 Ferrari sürücüleri Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile tanıştı. Ayrıca eli boş dönmedi. Yalnızca ‘davetiyeyle’ sunulan özel bir kırmızı tonuyla bitirilen bir Ferrari Monza SP2 siparişi verdiği bildirildi. Monza SP2, Ferrari’nin ‘Icona Serilerinden’ biridir. Eninde sonunda teslim aldığında koleksiyonunun özel bir parçasını oluşturacağı kesindir.

Rolls Royce Cullinan

Adını dünyanın en büyük kesilmemiş elmasından alan Cullinan, kesinlikle şimdiye kadar yapılmış en lüks SUV’lardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Cullinan, Sektördeki en prestijli markalardan biri olarak mirasını uzun süredir sağlamlaştıran bir otomobil markasına ait. Cullinan’a sahip olmak isteyen insanlar, sadece otomobilin sunduğu özelliklerden dolayı değil, aynı zamanda o “Premium Ruhu” markasının taşıdığı statüden dolayı da oldukça fazla miktarlarda harcama yaparlar.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here