Tesla’nın Araçları Hakkında Bilinmeyenler

0
2352

Tesla’nın Araçları Hakkında Bilinmeyenler… Bir Tesla ile ilgili olan her şey hayatı kolaylaştırmak içindir. Birkaç yıl önce oyunda her şeyi sarsan ve gelecekte olacakların yönünü değiştiren bazı oyuncular ortaya çıktı. Otomobil endüstrisinde bu oyunculardan biri de kesinlikle Amerikalı üretici Tesla oldu. Elon Musk, Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından kurulan Tesla’nın yönetim kurulu başkanı ve en büyük hissedarı olduğundan beri Tesla’nın sadece bir otomotiv üreticisi değil, aynı zamanda bir teknoloji şirketi imajını sağlamlaştırmak için gece gündüz çalıştılar. Bildiğimiz üzere Roadster’lar, sedanlar, kompakt sedanlar, SUV’ler ve bu markanın ürettiği pikaplar satışa çıktı. Ayrıca tüm bu araçlar arasında ortak olan bir şey var. Hepsi kusursuz benzersiz ve ayırt edici bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Elektrikli araçlar, sadece sürücü ile sınırlı olmadığı için burada sürüş deneyimi yerine kullanıcı deneyimi terimi kullanılıyor.

Insane & Ludicrous modu, Gelişmiş Otomatik Pilot sistemi, acil frenleme, rejeneratif frenleme gibi özellikler tüm dünyada bilinir. Ayrıca bu özellikler Tesla’yı kayda değer bir üretici haline getirmeye yardımcı olmuştur. Ekstra olarak Model X SUV’da ürkütücü bir “Biyo Silah Savunma Modu” olduğunu da biliyoruz. Fakat bu araçlarda göründüğünden çok daha fazlası var. Bugünkü içeriğimizde Tesla sahiplerinin yakından bildiği özellikleri sıralayacağız.

Pil %20 ile %80 Arasında Kalmayı SeviyorTeslanın Araçları Hakkında Bilinmeyenler

Genellikle, herkesin Tesla’sını %100’e kadar şarj ettiği varsayılmaktadır. Bu yüzden uzun bir süre tekrar şarj olmaları gerekmemektedir. Fakat bir Tesla satın aldığınızda ve pil açlıktan uğuldamaya başladığında, kullanıcı ara yüzünde enerji seviyelerini mümkün olduğunca %20 ile %80 arasında tutmaya çalıştığını göreceksiniz. Uzun bir yolculuk planlıyorsanız, tam kapasite şarj etmemek için hiçbir neden yoktur. Fakat işe veya süpermarkete günlük sürüş için yukarıda belirtilen şarjlar arasında tutmak pillerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Ani Hızlanma Asla EskimezTeslanın Araçları Hakkında Bilinmeyenler

Elektrikli Araçların maksimum güç elde etmek için belirli bir devire ulaşması gerekmediğini hepimiz biliyoruz. Gaz pedalına basın ve BAM! Herhangi bir turbonun devreye girmesini beklemeden ani hızlanma, çoğu otomobil tarafından paylaşılmayan bir duygudur. Bir süre sonra buna alışacağınızı düşürseniz, yanılmış olursunuz. Ayrıca bu tamamen farklı ve ani hızlanmanın içgüdüsel bir his sağlamaktan asla geri kalmayacağına işaret etmektedir.

Tesla Yol Yardımı, Şarjın Bitmesini Mali Olarak Kapsamaz

Tesla’nın Yol Yardımı, Tesla sahiplerine otomobilin bilgi-eğlence ekranından veya mobil uygulamadan yardım isteyebilecekleri bir hizmettir. Yol yardımı hizmeti, Tesla’nız herhangi bir arıza, patlak lastik, kilitlenme veya şarjın bitmesi durumunda size yardımcı olur. Tesla, menzilin bitmesi halinde, kesinlikle size yardımcı olacaktır. Fakat onu en yakın süper şarj cihazına çekmek için ödeme yapmanız gerekecek. AAA Gold Plus pilinizi bitirmeden ve planlı sürüş yapmalısınız. Türkiye açısından baktığımız zaman birçok premium üretici, araç sahiplerine farklı alternatif ve yan haklar sunmaktadır. Böylece mağduriyetlerin ve problemlerin önüne geçmeye çalışmaktadır.

Sentry  Modu, Gece Boyunca Önemli Miktarda Enerji KullanıyorTeslanın Araçları Hakkında Bilinmeyenler

Tesla’nın birincil güvenlik özelliklerinden biri, Sentry Modudur.  Temel olarak bakacak olursak etrafındaki her şeyi kaydeden ve en yeni şeyleri hafızasına kaydeden ücretsiz bir araç kamerasıdır. Arabanıza zarar vermeye / çalmaya çalışan birini veya olası araç kazalarında kimin suçlu olduğunu kesinlikle kaydeder. Böylece kullanıcıya büyük kolaylık ve güvenlik sağlar. Fakat bilinmeyen noktalardan biri de Sentry Modunun oldukça fazla enerji harcamasıdır. Bazı raporlara göre, Sentry Modunun gece boyunca toplam pil şarjının yaklaşık %7’sini kullandığını açıklanmaktadır. Başka bir deyişle, Nöbetçi modu açıkken menzilinizi saatte 1.5 kilometre azaltacaktır.

Tesla’daki Şarj Göstergesi Yakıt Göstergesinden Çok Daha Doğru

Bu, gerçekten düşünmediğimiz veya çok fazla rahatsız olunmayan bir konu.  Modern teknoloji ile birlikte büyük icatların gölgesinde kalırken hayatı kolaylaştıran bu küçük şeyler de geliyor. Eskiden yakıt göstergesi hepimizin alışık olduğu bir şeydi. yakıt ikmali yapmamız gerektiğinde hemen hemen bizi uyarıyordu. Günümüzdeki Tesla sahipleri veya kullanıcıları, akü şarj göstergesi enerji seviyelerini o kadar kolay ve doğru bir şekilde sayabiliyor ki arabanın ne kadar gideceğini veya X miktarında gaza girip girmediğimizi, klimayı açık tutup tutmadığımızı tam olarak belirleyebiliyor. Bu sadece ihtiyacımız olduğunu bilmediğimiz faydalı bilgilerden biri.

Rejeneratif Frenlemenin Avantajları ve Tuhaflıkları

Hepimiz biliyoruz ki tüm Tesla modellerinde rejeneratif fren sistemi vardır. Bu sistem F1 arabalarındaki KERS sistemi gibi çalışmaktadır. Rejeneratif frenleme , hareket halindeyken duran bir aracın Kinetik enerjisini absorbe ederek ve onu kimyasal enerjiye dönüştürerek çalışır. Bu enerji daha sonra aracı sürmek için fazladan bir enerji sağlamak için akü tarafından kullanılır. Rejeneratif fren sisteminin aracın fren gücünü ve hassasiyetini etkilediğini bilmelisiniz. Bu nedenle, geleneksel bir araçtan yıllarca sonra bir Tesla’ya geçmek, fren yaparken garip hissettirecektir.

Tesla Asla Uyumaz

“Tesla’nın Araçları Hakkında Bilinmeyenler ” adlı içeriğimizin son bölümü de bu araçların asla uyumadığıdır. Dizüstü bilgisayarınız gibi düşünün. İşiniz bittiğinde, sadece uyku moduna geçirin, ekranı kapatın ve çantanıza koyun. Böylece bilgisayarınız en son sistem yazılımı güncellemelerini almak için hala uyanık kalır. Yeni Tesla’nız bir dereceye kadar aynı şekilde davranacaktır. Arabayı kapatıp, gitseniz bile Tesla, yazılım güncellemesini almak ve siz farkına varmadan bunları yüklemek için gece boyunca çalışmaya devam edecektir.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here