Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan

0
2004

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan… Bu yıl 58. doğum gününden sonra Michael Jordan’ın gurur duyacağı çok şey var. National Basketball Association (NBA) tarafından tüm zamanların en iyi oyuncusu olarak kabul edildi. Ayrıca Jordan, 1984 ile 2003 yılları arasında 15 sezonda forma giydi. Chicago Bulls’u altı NBA şampiyonluğuna taşıdı. Beş kez sezonun en değerli oyuncusu seçildi. Ayrıca araba koleksiyonu kadar da ayakkabı koleksiyonu var. 2014 yılında 2.15 milyar dolarlık servetiyle Jordan, NBA tarihindeki ilk milyarder oldu. Şu anda dördüncü en zengin Afrikalı-Amerikalı olarak kayıtlarda yerini almakta. Ayrıca birçok ünlü gibi, NBA efsanesi de 2016 yılında Barack Obama’nın görevdeki son yılında Başkanlık Özgürlük Madalyası aldı. Başarılı basketbolcu son olarak 2020’de Emmy ödüllü The Last Dance belgesel dizisine konu oldu. Şu anda NBA’deki Charlotte Hornets’in sahibi olarak zamanını geçiriyor. Bugünkü listemizde Michael Jordan’ın birbirinden değerli ve özel arabalarını listeleyeceğiz. Araba sevgisi ile bilinen ünlü sporculardan biri de Jordan olmaktadır.

Toyota Land Cruiser J80

Land Cruiser, Toyota’nın en önemli araç modellerinden biridir. Japon otomobil üreticisinin dünya pazarındaki en popüler aracıdır. Ayrıca Michael Jordan, bu modelin 1991 versiyonunun sahibidir. Konfor, gürültü, titreşim ve sertlik kontrolü bu araçta paketin bir parçası. Böylece iyi yalıtılmış gövde yapısı, sınıfında lider ferahlık  ve üst sınıf bir Toyota olduğunun göstergesidir. Bu araba, gerekli  olan sağlam duruşunu kaldırmadan aerodinamik bir görünümle kendini gösteriyor. Ayrıca akslar arası diferansiyel kilidinin manuel kontrolü ile dört tekerlekten çekişi oldukça havalı duruyor. 155 beygir, 4.0 litrelik sıralı altı silindirli motoru, zamanının en popüleridir. Konfor ve sağlamlık olarak en iyi arabalardan biri olmaktadır. Bu yüzden başarılı sporcunun en mantıklı araba modellerinden biridir.

Chevrolet Corvette ZR1 40th Anniversary EditionÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan

Chevrolet Corvette modelinin, 300 beygir güce sahip olduğunu biliyoruz. Amerikalı Üretici, aracına olağanüstü hızlanma ve inanılmaz hız sağlamıştır. Ayrıca 1994 yılında bu Chevrolet modeli, dünyanın en iyilerini geride bırakarak şaşırtıcı bir hızla “En Yüksek Hız” kategorisinin galibi ilan edilmiştir. Bu yüzden şimdiye kadar yapılmış en koleksiyonluk Corvette’lerden biri olarak kabul edilmektedir. Chevrolet , 1993 yılında yalnızca 488 üretmiştir. Deri Spor koltuklar, elektrikli AC1 ve AC3 yolcu ve sürücü koltukları, elektronik klima, kasetli ve CD çalarlı Delco-Bose AM/FM elektronik ses sistemi, düşük basınçlı lastik uyarı sistemi ve açılır kumaş tavan gibi özelliklere sahiptir. Corvette performans tarihinin oldukça koleksiyonluk bir parçası olduğu düşünüldüğünde, Michael Jordan’ın böyle bir modele sahip olarak görülmek istemesi şaşırtıcı değil.

Güncel İkinci El Chevrolet İlanları

Aston Martin DB7 VolanteÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan

Aston Martin’in eski model aracı muazzam derecede güçlüdür. Fakat ne yazık ki tembel bir şanzımana sahip. 5,9 litrelik V12 inanılmaz bir ses çıkarmaktadır. Aracın yol tutuşu, konforu ve sürüş hissiyatı, motorunun özellikleri ile doğrudan uyumludur. Fakat bir bütün gibi duran aracın şanzıman sistemi, her şeyi bozmaktadır. Kötü vites geçişleri, sürüş keyfini baltalamaktadır. Ayrıca yavaş kalması ve kendi kafasına göre vites değiştirmesi, en büyük dezavantajlarından biridir. Bu araba yeniyken bile nadir bir seçenek olan tam karbonlu bir iç konsola sahiptir. Bu yüzden aracın koltuklarını anlatmaya kelimeler bulamıyoruz. Hiç şüphesiz Michael Jordan’ın koleksiyonuna güzel bir katkı sağlamaktadır. NBA efsanesinin sahip olduğu birçok araba var. Fakat listemizde bulunan arabalar, en göze çarpan örneklerden sadece birkaçı olmaktadır.

Güncel İkinci El Aston Martin İlanları

Ferrari TestarossaÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan

“Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Michael Jordan” adlı içeriğimizdeki son model İtalyan otomobil üreticisinden gelmektedir. Bildiğimiz üzere İtalyan spor otomobil üreticisi, birçok farklı modeldeki otomobili ile insanları etkileyebilmektedir. Böylece Amerikalı Basketbol yıldızı Michael Jordan da etkilenenler arasında yerini almaktadır. Ferrari 512 Testarossa, 80’lerden beri en ünlü ve popüler Ferrari modellerinden biridir. İtalyan üretici, ortaya çıkardığı bu spor araba modeli ile günümüzde bile adından bahsettiriyor. Döneminin en efsane spor otomobillerinden biri olan İtalyan üretici tarafından satışa sunulan Ferrari Testarossa, günümüzce bile oldukça değerli ve nadir bir modeldir. Bu yüzden Amerikalı basketbolcu Michael Jordan, bu araca sahip olarak en doğru seçimi yapmıştır.

Güncel İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here