Profesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları

0
1052

Profesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları… Genellikle yarış arabası sürücüleri pistlerde yeterince adrenalin depolamaktadır. Bu yüzden günlük aktiviteleri ve seyahatleri için daha sakin arabaları tercih etmedirler. Bildiğimiz üzere hafta sonları veya boş vakitlerinde çoğu sürücü sadece günlük hayata devam etmek istiyorlar. Ünlü otomobil ve motosiklet yarışçıları da günlük otomobil olarak gayet sade ve basit araçları tercih ediyorlar. Bunun en büyük sebebi; şehir içinde spor araç sürmek ne mantıklı ne de hesaplıdır. Bu yüzden birçok popüler yarışçı, sahip olduğu gündelik otomobiller ile bizleri şaşırtıyor.

Dale Earnhardt -Chevrolet SilveradoProfesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları

 Dale Earnhardt, Nascar yarışlarının bir numaralı isimlerinden biridir. Ayrıca  Xfinity serisinde yarışıyor.  46 yaşındaki profesyonel araba ve motosiklet yarışçısı olan Dale Earnhardt, onlarca farklı güçte yarış arabası ve yarış motosikleti kullanmıştır. Bu yüzden hem deneyimli hem de güçlü arabaların dilinden anlayabilmektedir. Ayrıca profesyonel yarışçı, NASCAR tarihinde genel sıralamada 31. sırada bulunmaktadır. Her yarışçı arabaların mekanik konularında da oldukça bilgi sahibidir. Dale Earnhardt’ta normal yarışçılar kadar arabaların mekanik işleriyle uğraşmayı sevmektedir. Bu yüzden lüks diyebileceğimiz bir garaja sahiptir. Bu garajda çeşitli eski ve yeni model araçları tamir etmeyi hobi olarak yapmaktadır. Chevrolet Silverado’da Dale Earnhardt’ın en sevdiği arabalarından biridir. Ayrıca bu arabayı, gündelik hayatında sık sık kullanmaktadır. Gündelik ve ticari amaçlı olarak kullanılan Silverado, en iyi pickup modellerinden biridir. Son derece başarılı yol tutuşu, depolama alanı ve teknolojik özellikleri sayesinde çok sevilmektedir. Bu yüzden Nascar’ın en başarılı otomobil yarışçılarından biri olan Dale Earnhardt, günlük hayatında sıradan bir Chevrolet Silverado kullanmaktadır. Genellikle toprak yarışlarını seven Earnhardt’ın günlük hayatında da araziye uygun bir araba modeli kullanması gayet normaldir. Ayrıca teknik anlamda baktığımız zaman Chevrolet Silverado, oldukça mantıklı bir araba modelidir. Başarılı yarışçının günlük olarak sürdüğü pickup, yarışlardaki hakimiyet ve alışkanlığını da arttırmaktadır.

Sebastien Loeb – DS 3Profesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları

Sebastien Loeb, en başarılı WRC yarışçılarından biridir. 2004 ve 2012 yılları arasında WRC şampiyonasını toplamda 9 kez kazanmıştır. Sebastien Loeb olağanüstü yeteneğini her seferinde rakiplerine doğru vurgulamaktadır. Loeb, dünyanın birçok motor sporları mücadelesinin üstesinden gelmiştir. Ayrıca şu anda FIA Extreme-E serisinde yarışmaktadır. En başarılı WRC sürücüsünün garajında bulundurduğu günlük otomobili, her şeyin üstesinden gelebilen DS3 Racing modelidir. FIA onaylı otomobil kadar güçlü değildir.  1.6 benzinli motoru, 200 beygirlik güce sahiptir. Türkiye açısından son derece performanslı ve başarılı bir otomobil olsa da Avrupa ülkeleri açısından gayet sıradan bir otomobil modelidir. Ayrıca bu kadar başarılı ve hızlı otomobil sürerken yeteneğini kanıtlayan biri için DS3 son derece normal bir arabadır. Ayrıca Sebastian Loeb birçok farklı modeli de garajında saklamaktadır. Garajındaki en efsane otomobil modellerinden biri de Porsche 911 GT3 modelidir. Fakat genellikle Loeb, DS3 marka arabası ile görünmektedir. DS3, Türkiye’de de popüler bir markadır. Ayrıca başarılı araba modelleri ile ön plana çıkabilmektedir. Birçok ülkede Fransız üreticisi Citroen’in çatısı altında satılan DS3, Türkiye’de kendi markası ve Citroen’in yardımı ile satışa sunulmaktadır.

Daniel Ricciardo -Renault Megane RSProfesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları

Daniel Ricciardo, “Frenleme” kelimesinin anlam kazandırılmış halidir. Formula 1 yarışçısı olan Ricciardo, pistte fren yaptığı zaman rakiplerinin çok daha ötesine geçebilmektedir. Profesyonel yarışçı, yarışlarında avantajı elde edebilmek için  asfaltın son milimetresini bile kullanmaktadır. Red Bull’dan Renault F1’e geçen Ricciardo, günlük hayatında Renault Megane RS kullanmaktadır. 2.0 litrelik, 200 beygirlik motora sahip olan Renault Megane RS, oldukça özel bir otomobildir. Ayrıca sürüş performansı ve yeteneği ile rakiplerinin ötesine geçebilmektedir. Türkiye’de de oldukça popüler olan spor araba modellerinden olan Megane RS, başarılı tasarımı ve yapısı ile üstün bir yol tutuşuna sahiptir. Ayrıca aracın üzerinde standart gelen fren sistemi, kısa virajlı pist ve yol sürüşlerinde oldukça avantajlı durmaktadır. Formula 1 pilotu dediğimiz için Ricciardo’nun sadece Renault Megane RS’e sahip olmaması gayet normaldir. Ünlü Formula 1 yarışçısı olan Daniel Ricciardo, son derece başarılı bir McLaren 765LT sahibidir. Özellikle sık sık lüks araçlar ile göremeye alışık olduğumuz Formula 1 yarışçısının en sade ve gündelik otomobili Fransız otomobil üreticisi Renault’un Megane RS modelidir. Bu model bile listemizdeki diğer yarışçılara göre oldukça iddialı durmaktadır. Son olarak “Profesyonel Yarışçıların Gündelik Arabaları” adlı içeriğimizdeki birçok model oldukça başarılı araçlardır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here