Araba Yarışçıları: Alex Palou

0
1113

Araba Yarışçıları: Alex Palou, 2021’e mükemmel bir başlangıç yaptı. Bu başlangıç belki de birçok insanın beklediğinden daha iyiydi. 2021 IndyCar sezonu artık sona eriyor. Long Beach’teki final, bu yazıyı yazarken sadece birkaç gün uzağımızda kalıyor. IndyCar severler için Bu sezon, seri şampiyonluğu için yarışan birden fazla sürücü ile seri tarihinin en rekabetçi sezonlarından biri oldu. Sonucu ne olursa olsun-final sonuçları artık üç kişiden biri tarafından kazanılabilir. Chip Ganassi için şampiyona lideri Alex Palou, Arrow McLaren için Pato O’Ward sıralamasında ikinci ve şu anda Josef Newgarden, Team Penske için üçüncü sırada yer alıyor.

Yine de bu üçünden yalnızca O’Ward, Palou’ya herhangi bir meydan okuma şansını gerçekten uygulayabilir. Ayrıca o zaman bile O’Ward yarışta ne yaparsa yapsın, Palou’nun ünvanı korumak için sadece 11. veya daha üstünü bitirmesi gerekiyor. Bununla birlikte bilmeyenler için yarışta daha garip şeyler olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden Palou’nun unvanı güvence altına almak ve muhtemelen 35 puanlık liderliğini uzatmak için A-oyununu getirmesi gerekecek. Bu kadar çok iniş çıkışların yaşandığı bir sezonda Palou, şampiyonluk için en güçlü aday olarak göründü. Ayrıca kesinlikle layık bir seri şampiyonu olacak.

Alex Palou Kimdir?

Araba Yarışçıları: Alex Palou, 1 Nisan 1997 yılında ye paralel LOH’da doğdu. 2003 yılında başladığı karting sporu, Alex Palou’yu IndyCar yarışlarına kadar getirdi.

Son Derece Etkileyici Bir IndyCar SezonuAraba Yarışçıları: Alex Palou

Palou’nun 2021’e başlaması belki de birçok insanın beklediğinden daha iyiydi. O’Ward, Barber Motorsports Park’ta pole pozisyonu aldı. Alexander Rossi ön sıradayken, bu ikili galibiyet için savaşacak gibi görünüyordu. Bununla birlikte, stratejileri ilgili yarışları geri aldı ve Palou ile Will Power arasında bir hesaplaşmaya dönüştü. İspanyol, IndyCar yarışlarının henüz ikinci sezonunda 2014 şampiyonu ve 2018 Indy 500 kazananını IndyCar serisindeki ilk zaferini elde etmek için geride bıraktı. Bu tek başına oldukça etkileyici bir başarıydı fakat tutarlılığı sürdürmek için yeterli değildi.

Palou, Teksas’ta dördüncü ve yedinci, Indy yol parkurunda üçüncü oldu. Böylece sadece birkaç hafta sonra Indy 500’ü kazanmaya çok yaklaştı. Detroit’te Onbeşinci Yarış’ta Birinci oldu. İkinci yarışta bir podyum ve ardından Road America’da bir başka galibiyet elde etti. İkinci Indy yol parkuru yarışında bir motor patlaması onu podyum çekişmesinden çıkardığında işler ters gitti. Daha sonra Gateway’de büyük bir kazaya karıştı. Yine Portland’da bir galibiyetle geri döndü ve Laguna Seca’daki son yarışta ikinci oldu.

Palou’nun sezonu, 2021 döneminin gerçek şampiyonu olan tutarlılıkla son derece etkileyiciydi. İşler ters gittiğinde, Indianapolis yol parkurundaki ikinci yarışta motorunun patlaması gibi hayatlar, Palou’nun şahsi hataları değildi. Şansızlıkları, aynı şekilde inanılmaz bir rekabeti yenmek zorunda kalmasına neden oldu. Ayrıca rakiplerinin bu yıl kötü olması, Palou’nun yolunu açtı. Örnek olarak 2019 gibi kısa bir süre önce şampiyonluğu kazanan Newgarden, bu yıl Penske için yalın bir sezonda sadece tek bir yarış kazandı. Palou, Ganassi takım arkadaşlarından bir diğeri olan Marcus Ericsson şeklinde çok güçlü bir rakiple savaştı. Ericsson, iki galibiyetle harika bir sezon geçirdi ve Long Beach’te şampiyonluk için yarışmıyor olsa da bu yıl istikrarlı bir şekilde ilk 6’da yer aldı.

Zorluklar Karşısında Geri Dönmek

İkinci Indy yol yarışı ve diğer olaylarından sonra, Palou’nun unvan şansı konusunda karamsar hissettiğini söyleyebiliriz.O’Ward’ın sağlam puanlar aldığı ve şampiyonluk liderliğini aldığı günlerde arka arkaya gelen emeklilik haberleri canını sıkmış olmalı. Zorlukların karşısında Palou, O’Ward’a geri döndü. O’Ward sadece 14. sıradayken Portland’da kazanmak için geldi. Palou, Laguna Seca’da ikinci oldu.  Zorluklar karşısında geri gelme gücü, bu yıl Palou’yu öne çıkardı. Ayrıca onu şampiyonluk yolunda sağlam bir şekilde yerleştirdi.

Eşsiz Bir SezonAraba Yarışçıları: Alex Palou

Bu gerçekten olağanüstü bir 2021 IndyCar sezonu oldu. Colton Herta, Rinus Veekay ve bu yılki şampiyonluk rakiplerinden önemli puanlar alan Will Power’ın galibiyetlerini eklediğinizde daha da ilginç hale gelen şampiyona yarışmacıları arasındaki rekabet her zamankinden daha sertti. Tüm rakipler arasında, Palou’nun %100’ünün hepsinin en etkileyici sezonunu geçirdiğini söylemek muhtemelen adil olur. 2020 yılında ilk kez seriye başladığında hemen hemen herkes Palou’nun başarılı olacağını biliyordu. Bu teorıinin sadece tutarlılıkla eşleştiğini görmemiz gerekiyordu. 2021’de bize bunu yapabileceğini gösterdi ve kesinlikle hak eden bir IndyCar şampiyonu oldu.

İkinci El Araç İlanları

Başarılı Formula 1 Pilotları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here