Kawasaki Ninja H2R’nin En Önemli Özellikleri

0
5731

Kawasaki Ninja H2R’nin En Önemli Özellikleri… Mühendislik dünyasında son derece bilgili olan Kawasaki, dünyanın en gelişmiş makine parçalarından bazılarını üretmektedir ve Ninja H2R de bunlardan biridir. Ayrıca Kawasaki’nin kimsenin olmadığı topraklara girmesi, çılgın mühendislik hünerlerini sergilemekten başka bir şey değil. Unutmamız gereken nokta Ninja H2R, Sadece Kawasaki’nin ürettiği harika ve yeni motosiklet değildir. Aynı zamanda Ninja H2R Dünya gezegenindeki en hızlı seri üretim motosikletidir. Son yıllarda birçok farklı tarzla ve özellikle motosiklet satışa sunulmaktadır. Fakat Kawasaki Ninja H2R, satışa sunulan motosikletlerin en önemli ve özellerinden biridir. Ayrıca Ninja H2R, motosiklet pazarının en hızlısı olarak pazarın zirvesine çıkmayı başarmaktadır. En yakın rakiplerine baktığımız zaman Japon motosiklet ve otomotiv üreticisi Suzuki’nin Hayabusa modeli ve Alman motosiklet ve otomotiv üreticisi BMW’nin S1000RR modeli karşımıza çıkmaktadır. Ancak bugün Kawasaki Ninja H2R’nin en önemli özellikleri ve noktalarına odaklanıyoruz.

Kawasaki Ninja H2R’ye Daha Yakından Bir BakışKawasaki Ninja H2Rnin En Önemli Özellikleri

Bildiğimiz üzere Kawasaki 2015 yılında efsanevi bir model olan Ninja H2R’ı piyasaya sürdü. Büyük başarının ardından 2021’de daha yeni bir model piyasaya sürdüler. Hayranlar yenilikleri görmekten heyecan duymuş olmalı fakat muhtemelen bunun dünyanın en hızlı üretim motosikleti olduğunu keşfetmeyi beklemiyorlardı. Piyasadaki diğer tüm seri üretim motosikletlerini geride bırakan H2R’nin 402 kilometrelik son hızı oldukça çarpıcı şekilde karşımıza çıkıyor. Süper şarjlı spor motosiklet sıvı soğutmalı, 4 zamanlı sıralı dört motoru sayesinde rakiplerinin ötesine geçebilmektedir. Ayrıca bu şaheser maksimum 310 beygir gücüne sahip olabilir. Kawasaki Ninja H2R, bir spor motosiklet için oldukça standart olan 17 litrelik bir yakıt kapasitesine sahip. Bu, oldukça iyi bir menzile sahip olduğu anlamına gelir; bu menzil, uzun süre yüksek hızlarda sürüyorsanız gereklidir.

Kawasaki Ninja H2R’nin En İyi Özelliği: Dokuz Seviyede Çekiş Kontrolü

Japon üreticisi Kawasaki’nin ortaya sunduğu Ninja H2R’yi her incelediğimiz zaman “Vay be!” demekten başka bir kelime aklımıza gelmiyor. Motosikletin en iyi özelliği, siyah karbon fiber gövdesinin arkasına rahatça gizlenmiş dokuz seviyeli çekiş kontrolü olmalıdır. Dokuz seviyeli çekiş kontrolü, her motosiklette bulacağınız bir şey değildir. Çekiş kontrolü sayesinde aerodinamik ve hız söz konusu olduğunda bu motosiklet, inanılmaz hızlara rahatlıkla ulaşabiliyor. Çekiş kontrolü, motosikletin arka tekerinin daha istikrarlı bir şekilde yere basmasını sağlarken motosikletin yoldan çıkmasını önlemektedir. Bu nedenle çekiş kontrol sistemleri, motosikletlerin ve otomobillerin performansını artırmaktadır. Belki de çekiş kontrolü olmasaydı, Kawasaki Ninja H2R bu kadar gösterişli olmayabilirdi. Bize göre Kawasaki’nin Ninja H2R’nin 2021 sürümü, rakiplerine göre oldukça iddialıdır.  Sadece dışarıdan bir gösteri makinesi değil, aynı zamanda rakiplerinin ötesine geçmiş fırtınalara karşı savaşan gemi gibidir. Sonuç olarak Kawasaki Ninja H2R, iyi kontrol edilebilir ve stabildir. Ayrıca hız yapmayı uzmanlara bırakacak olsak da kesinlikle denemek istediğimiz modellerden biridir.

Süper ŞarjKawasaki Ninja H2Rnin En Önemli Özellikleri

H2R’nin kalbinde 998 cc’lik bir sıralı-4 motor bulunur. Bu motorun öne çıkan özelliklerinden biri, bir süper şarj cihazına sahip olmasıdır. Aslında, H2R şu anda herhangi bir motosiklet üreticisi tarafından üretilen tek süper şarjlı motosiklettir. Ninja H2, süper şarj cihazını 20,5 psi’lik bir takviye ile çalıştırır. Bu güç, motosikleti başka boyutlara çıkarmaktadır. Ayrıca 215 kilogram ağırlığı, neredeyse 250 cc’ler ile yarışmaktadır. Motosikletin kilosunu takılan insanlar için de Ninja H2R, kg başına 1.663 beygir güç/ağırlık oranına sahiptir. Buna karşılık, Bugatti Chiron’un kg başına 0,752 hp’lik güç ağırlık oranı H2R’nin önünde oldukça önemsiz görünmekte.

Sürüşü esnek değil ve motosiklet büyük ölçüde yarış pistlerinde kullanılmak için ayarlanmıştır. Ayrıca motosiklet, torklu yapısı sayesinde inanılmaz derecede agresiftir. Süper şarjlı 998 cc’lik ünite, piyasadaki en rafine ve iyi dört silindirli motorlardan biridir. İşte önemli olan kısım, büyük güçle birlikte sorumluluklar getirmesidir.  Kawasaki H2R, halka açık yollar için uygun değildir. Bisikletin aerodinamik ve motora göre yapısı, tabiri caizse giyotin gibi tehlikelidir. Bir diğer önemli nokta; Katalitik konvertörlerin olmamasıdır. Bunun yerine ağırlığı azaltmaya yardımcı olan ve engelsiz egzoz akışına katkıda bulunan düz borular bulunmaktadır.

“Kawasaki Ninja H2R’nin En Önemli Özellikleri” adlı içeriğimizden de yola çıkacağımız üzere bu motosiklet birçok farklı özelliğe ve avantaja sahiptir. Unutmamamız gereken nokta; Ninja H2R’nin acıması olmayan seri katil duygularına sahip olmasıdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here