Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Samuel Eto’o

0
1970

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Samuel Eto’o… Zirveye ulaşan elit sporcular, genellikle gösterişli arabalara sahip olmakla tanınmaktadırlar. Samuel Eto’o da bilindik profesyonel futbolculardan biridir. Samuel Eto’o, dünyanın en tanınmış Afrikalı futbol yıldızlarından biridir. FC Barcelona, ​​Inter Milan ve Chelsea gibi dünyanın en büyük takımlarından bazılarında oynayarak, futboldaki yeteneğini sergilemiştir. Ayrıca Samuel Eto’o dört kez “Yılın Afrikalı Futbol Oyuncusu” seçilerek rekor kırmıştır. Kamerun uluslararası Şampiyonlar Ligi’ni de üç kez kazanmıştır. Profesyonel futbolcu kariyerini forvet olarak geçirdi. Bu yüzden memleketi Kamerun’un iki Afrika Uluslar Kupası kupasının yanı sıra bir Olimpiyat altın madalyası kazanmasına yardımcı oldu. Bildiğimiz üzere Futbol, ​​zirveye çıkan seçkin sporcular için kazançlı bir spordur. Ayrıca dünyanın en büyük yıldızlarından bazıları gösterişli araba koleksiyonlarıyla tanınırlar.  Samuel Eto’o da farklı bir sporcu değildir. Oyunun en iyilerinden biri olarak statüsüne uygun bir koleksiyona sahiptir. Gelin hep birlikte futbol efsanesi Samuel Eto’o’nun araba koleksiyonuyla ön plana nasıl çıktığına göz atalım.

Rolls-Royce WraithÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Samuel Eto'o

Lüks otomobiller söz konusu olduğunda, Rolls-Royce’dan daha üst sıralarda yer alan pek kimse yoktur. İngiliz otomobil üreticisi Rolls Royce, premium araba sınıfının liderlerinden biridir. Ortaya çıkardığı modeller ile şıklığı ve zenginliği ön plana çıkarmaktadır. Kariyerinin bazı aşamalarında Samuel Eto’o yılda 26 milyon dolar kazanıyordu. Ayrıca tahmini net serveti de 95 milyon dolardır. Avrupa’daki 358.000 $’lık orijinal perakende satış fiyatıyla Rolls-Royce Wraith, otomobil severlerin garajlarını süsleyecek nadide bir modeldir. Wraith’in muazzam yol tutuşu ve zahmetsiz sürüş deneyimi, kullanıcıyı özel hissettirmektedir. Ayrıca Turboşarjlı 6.6 litrelik V12 motor sayesinde Wraith, 2013 yılında piyasaya sürüldüğü sırada kendisini en güçlü Rolls-Royce olarak ilan edildi. Gücüne rağmen Rolls Royce Wraith’in en büyük satış noktası ve avantajı, kendisini beş kişilik gibi hissettiren lüks iç mekanıdır. Sonuç olarak İngiliz üreticinin en başarılı otomobil modellerinden biri olan Wraith, tekerlekleri olan 5 yıldızlı bir araba modelidir.

Ferrari 458 Italia

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Samuel Eto'oÇoğu Ferrari, zarif tasarımları sayesinde kalabalığın arasından sıyrılmaktadır. Fakat Ferrari 458 Italia Mansory Siracusa, işleri bir sonraki seviyeye taşımaktadır. Samuel Eto’o’nun kullandığı model parlak sarı ve siyah renkte gelmektedir. Bu renkler, 458 İtalia modelini, steroidli bir arı gibi göstermektedir. Fakat “Ferrari kırmızı olur!” diyenlerdenseniz fotoğraflardan da görebileceğimiz gibi modelin kırmızı rengi de mevcut. Temel Ferrari 458 Italia bir klasik olsa da Eto’o’nun sahip olduğu bu modele, onu daha da ayırt edici kılan bir gövde kiti eklenmiştir. Ferrari tutkunları arasında bir klasik olmayabilir. Fakat kullanılan karbon fiber miktarları sayesinde azaltılmış ağırlık, sürüşü çok eğlenceli hale getirmektedir. Ayrıca düşük ağırlığı sayesinde güç çıkışına önemli bir destek verilir. Sonuç olarak Ferrari 458 Italia, sahadaki hızıyla tanınan futbol yıldızına uygun bir otomobildir.

Maybach 57S Xenatec Coupe

Samuel Eto’o, son derece nadir Xenatec yapımı Maybach 57S Coupe’nin de sahibidir. Son derece özel ve nadir olan bu model, sınırlı sayıda üretilmiştir. Günümüze kadar 603 beygir güç üreten 5.9 litrelik V12 motorlu Maybach 57S Xenatec Coupe sadece 200 adet sattı. Ayrıca yakın zamanda Avrupa’da yapılan bir müzayede de Maybach 57S Xenatec Coupe’nin 1.160.972 $’lık bir fiyatla satışa çıkarıldığını da gördük. Marka bu otomobilin üretimine 2011 yılında başladı. Mercedes-Benz tarafından satın alınmadan önce Alman şirketi tarafından üretilecek son bağımsız Maybach’lardan biridir.

Aston Martin One-77

“Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Samuel Eto’o” adlı içeriğimizin son modeli de İngiliz üreticisi Aston Martin’den geliyor. 7.3 litrelik V12 motoru, aracın en önemli noktalarından biridir. Ayrıca bu motor, arabanın değerini etkilemektedir. Aston Martin One-77, 2009 yılında piyasaya sürüldüğünde dünyanın en güçlü arabalarından biriydi.  Aston Martin’in hiper otomobili olan One-77, Bugatti Veyron’a rakip olacak bir fiyat etiketi ile satışa sunulmuştur. Sadece 77 tane üretilen Aston Martin One-77, son derece özel ve nadir modellerden biridir. Satışa sunulduğu dönemde 1.595.947 $ fiyat etiketi ile de kendisini belli etmiştir. Ayrıca One-77, yollara çıkan en eğlenceli ve hızlı arabalardan biridir. Hatırı sayılır miktardaki serveti ve Chelsea’de oynadığı zamanlar Londra’da bir süre yaşayan Eto’o, One-77 ile İngiltere’nin yollarında bol bol vakit geçirmiştir. Son olarak One-77,  İlk bakışta kesinlikle bir Aston Martin gibi görünse de alçak tavan çizgisi sayesinde dünyanın süper otomobilleri arasında yer almaktadır.

Güncel İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here