2021 Porsche Taycan 4S Detaylı İnceleme

1
10403
Porsche Taycan 4S Test

Porsche Taycan gelecekten günümüze gelmiş dediğim araçlardan biri. Sunduğu özellikler için daha çok beklememiz gerekebilir diye düşünürken onu test ettim bile. Performansı hakkında yapabileceğim en net yorum: Porsche Taycan 4S, o bir ışınlanma makinesi.

Porsche Taycan 4S Tasarım Özellikleri

Porsche Taycan markanın karakteristik genlerinin tamamına sahip. Elektrikli araçların tasarımları farklı olur dönemini de kapatan modeller arasında yer alıyor. Ona nereden bakarsanız bakın karşınızda safkan bir Porsche modeli görüyorsunuz. Markanın DNA’sında bulunan yuvarlak ve keskin hatları mükemmel bir şekilde birleştiren araç gücünün sinyallerini veren son derece iddialı tasarıma sahip.

Elektrikli Porsche Taycan modeline özellikle önden baktığım zaman onun karşısında durmak istemeyeceğim agresiflikte bir tasarım görüyorum. Zaten performansını bildiğim için önünde durmak aklımın ucundan bile geçmeyecektir. Dikiz aynanızdan bakıp onu görürken eminim birçok kullanıcı da onun önünde durmak istemeyecektir. Omuz çizgisinden ona bakmak en çok sevdiğim yönlerinden oldu. Kaslı çizgiler bu bölümden nefis bir şekilde izlenirken, meraklı bakışları da en çok bu bölümden bakarken üzerine çekiyor.

Porsche Taycan İç Mekan Özellikleri

Porsche tasarımcıları iyi ki elektrikli otomobile geçişi bu tip bir araçla yapmış. Tam bir performans makinesi olan Taycan aynı zamanda kalabalık yolculuklar için de son derece geniş bir kullanım alanı sunuyor. Aracın yaşam alanında beş kişinin çok rahat bir şekilde yolculuk yapacağı bir kullanım alanı var. Buna eşlik eden tavan yüksekliği ve tavanın büyük bir bölümünün cam olması da yaşam alanında bulunan herkesin mutlu olacağı özellikler. Sürücü ve yolcunun koltukları dinamik ve uzun yolculuklarda da rahat ettiren karakterlerde.

Arka taraftaysa evlerinin konforunda yolculuk ettiklerini düşünecekleri bir yaşam alanı sunuyor. Yaşam alanında Porsche’nin geleneksel kimliğinden izler taşıyor. Direksiyon simidinin sol tarafında bulunan çalıştırma butonu, dijital göstergelerde markanın kimliğini yansıtan grafikler ve elbette Porsche’nin bildik güçlü tasarımlı direksiyon simidi. Vites kumandası da direksiyon simidinin ön sağ tarafında yer alıyor. Dijital olma açısından aracın kokpitinin tamamını ekranlar kaplamış durumda. Havalandırma ve müzik sistemi gibi detayları kullanmak için de orta konsol üzerinde dijital bir ekran bulunuyor. Eşya gözlerinin sayısı, bagaj hacmi gibi konularda da aile otomobilinden bekleneni hatta bazı özellikleriyle fazlasını sunuyor. Çok fazla söze gerek kalmayan bir yaşam alanı var.

Porsche Taycan Motor Özellikleri

O bildiğimiz bir Porsche ama gücünü elektrikli bir üniteden alıyor. Birçok insanın elektrikli araçlara bakışını değiştirecek özellikleri sahip. Porsche Taycan 4S’in motor kaputunun altında nefes kesen ve onun gaz pedalına dokunduğunuz anda ışınlandığınızı hissettiren elektrikli ünite yatıyor. Sürüş bileşenlerinin etkileşimi, hem teknik hem de sezgisel olarak etkileyici performans rakamları üretiyor. 560kW’ye (761PS) kadar çıkan overboost, Launch Control ünitesi aracılığıyla etkinleştirildiğinde, iki sistem Porsche Taycan’ı 2,8 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza çıkarıyor ve bunu arka arkaya yapabiliyor. Aracın son hızı 260 km/sa olarak açıklanırken bunu test edemedim ama ulaşacağını ve limit olmasa bunu aşacağına eminim.

Porsche Taycan test aracını kullanmaya başladığım zaman sürüş menzili olarak 350 km gösteriyordu. Yaptığım test sürüşleri sırasında bu menzili geri kazanımın da getirdiği artıyla çok rahat bir şekilde sunacağını gördüm. En yeni lityum iyon teknolojisine sahip Performance Battery Plus, dayanıklılık yarış aracı modelleri olan 919 Hybrid ile benzer bir 800 Voltluk sisteme sahip. Test aracında olduğu gibi Porsche Taycan 4S verilerine baktığım zaman 530 PS güç ve 640 Nm tork ürettiğini görüyorum.

Porsche Taycan Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Porsche hepimizin bildiği gibi yol tutuş konusunda gerçek bir uzman. Asfalt üzerinde kendinizi en güvende hissedeceğiniz modellerden biri olan Porsche Taycan, sürüş keyfi konusunda da sürücü ve yaşam alanında bulunanlara unutulmaz bir tecrübe sunuyor. Adaptif havalı süspansiyon, arka aks yönlendirme sistemi, dinamik şasi kontrolü, Porsche Torque Vectoring Plus, adaptif hız sabitleme sistemi, aktif şerit takip ve yoğun trafik asistanı, şerit değiştirme ve gece görüş asistanı, çevre görüş kamerası gibi özellikleri ilk aklıma gelenlerden. Bu sistemler sürüş güvenliğini maksimuma çıkarırken aynı zamanda araç içinde yolculuk yapanların konforunu üst seviyelere taşıyor. Test otomobilinde olduğu gibi Taycan 4S 100 km’de 17,8 kWh elektrik tüketiyor. Şarj süresi (DC) 270kW (5 – 80%) 22.5 dakika. Aracın maksimum menzilinin sürüş karakteri ve hava durumuna göre 466 kilometreye kadar çıkabildiği belirtiliyor. Launch Control ile 0-100 km/sa hızlanması için 4,0 saniyenin yeterli olduğu açıklanıyor.

Porsche Taycan Güvenlik Özellikleri

Porsche Taycan Euro NCAP testinden en yüksek puan olan 5 yıldız alarak ayrıldı. Bunu yaparken yolcu güvenliğinden yüzde 85, çocuk güvenliğinden yüzde 83, yaya güvenliğinden yüzde 70, güvenlik yardımcılarından yüzde 73 aldı.

Porsche Taycan 4S Yorumları

O safkan bir Porsche modeli olmasına rağmen bunu elektrik kullanarak son derece iyi bir konuma getirmiş durumda. Porsche Taycan sunduğu her özellikle tam marka genlerinden beklendiği gibi nefes kesici bir otomobil. Sportif bir otomobil olmasına rağmen aile kullanımlarına çok uygun olan yapısıyla da göz dolduruyor. Porsche Taycan’a sahip olacaklar güvenlik, performans ve yaşam konforu konularından büyük keyif alacak.

Porsche Taycan Fiyat özellikleri

Porsche Taycan 4S ailenin en uygun fiyatlı seçeneğini temsil ediyor. Porsche Taycan Turbo ve Porsche Taycan Turbo S model seçenekleri Türkiye’de satılıyor. Elektrikli araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi’nin değişmesinin ardından fiyatları yaklaşık 2 milyon TL’den başlıyor.

Porsche Taycan 4S Teknik Özellikleri

porsche taycan 4s

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here