Hangi markalar Elektrikli iCar’ı için Apple ile çalışabilir? Hangi şirketle nasıl bir anlaşma planlanıyor? Teknoloji devi Apple’ın bir otomotiv ortağı aradığı yönündeki spekülasyonlar ve söylentiler hala devam ediyor. Şimdiye kadar açıklanan bilgiler, potansiyel bir iCar hakkında çok az şey anlatıyor. Ancak bunun bir EV olması ve bir miktar gelişmiş otonom yetenek içermesi muhtemel.

Hangi Markalar Elektrikli iCar’ı İçin Apple ile Çalışma Ortaklığı Oluşturabilir?

Apple’ın Koreli otomobil üreticisi Kia’ya büyük bir meblağ yatıracağına dair daha önceki raporlar, hisse senetlerinin yükseldiğini gösteriyor. Ancak ana şirket Hyundai, görüşmelerin durduğunu söylemek için açıklama yaptığında söylentiler hızla kayboldu. Habere göre 8,5 milyar doların her iki şirket için piyasa değerini azalttığını gördü. Ancak şimdi, Apple’ın büyük ölçekli üretim bilgisine sahip bir ortak arayışında olduğuna dair spekülasyonlar hala yaygındır.

CNN tarafından hazırlanan bir rapor, analistlerin farklı bir üreticiyle bağlantı kuracağını tahmin ettiğini öne sürüyor. Makale, Hyundai-Apple işbirliğinin, Hyundai’nin geniş ölçeği ve dikey olarak entegre edilmiş tedarik nedeniyle düştüğü alıntılarına dayanıyor. İddialar, Hyundai yöneticilerinin uzun bir bağımsızlık geçmişine sahip bir şirket kurduğunu ve sonunda fason üretici olmaya isteksiz hale gelmesiydi.

Hangi Markalar Elektrikli iCar'ı İçin Apple ile Çalışma Ortaklığı Oluşturabilir?

Alman bankası Metzle’de analist olan Jürgen Pieper, CNN’e Apple’ın Honda, Stellantis, Nissan ve BMW gibi başka bir büyük otomobil üreticisi ile yollarının kesişebileceğini söyledi. Pieper, “Belki de BMW bunu biraz daha farklı görüyor ve ‘Tamam, bir noktada Apple’ın otomobil işine girdiğini kabul etmeliyiz ve bu gerçekleşiyorsa, başkalarının yerine ortak olmak istiyoruz’ diyor.” açıklamalarını ekledi.

Apple için bir başka seçenek de dünyanın önde gelen otomotiv markalarının birçoğunun izlediği yolda ilerlemek ve bağımsız bir fason üreticiyle bağlantı kurmak olabilir. BMW, Mercedes-Benz, Jaguar ve diğerleri için arabalar üreten Magna, Apple ile bir üretim ve Ar-Ge sözleşmesine potansiyel olarak açık olabilir. Firmanın en son projelerinden biri, yol testi aşamasına ulaşan bir EV olan Sony’nin Vision S Konsept otomobilinin geliştirilmesiydi.

Bununla birlikte, Car & Driver’a konuşan Sony, bir araba satma veya toplu üretme planları olmadığını doğruladı. Bunun yerine, otonom araçlarla dolu bir geleceğin parçası olarak kalmak için onu bir yenilik yatağı olarak kullandı. Vision S, Apple’ın kendi arabasını yaratma potansiyel planlarıyla uyumlu olabilir mi? Magna bunun bir ortağı olabilir mi? Ve belki daha da önemlisi, Sony markalaşmayı ve teknolojiyi en büyük rakiplerinden birine devretmeye istekli olacak mı?

Hyundai / Kia ile görüşmelerin bozulmasından bu yana, kesin olan tek şey, Apple otomobilinin geleceğinin biraz daha kasvetli görünmesi.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here