Lotus Evija Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili ilan edilen tasarım ödülünü kazandı. Lotus Evija, Yılın Ürün Tasarımı kategorisini kazanarak Uluslararası Tasarım Ödülünü evine götürdü. Mimarlık, Moda, İç Mekan, Ürün ve Grafik Tasarım olmak üzere beş farklı disiplinden oluşan kategoride jüri üyeleri, elektrikli süper otomobile “dünyanın en kaliteli sürdürülebilir otomobili” unvanını verdi.

Lotus Evija Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili Seçildi

Pandemi nedeniyle aracın üretimi 2021’in ortalarına geri çekildiği için Ejiva henüz müşterilere teslim edilmedi. İngiliz markası için tamamen elektrikli ilk otomobil ve Lotus’un iddia ettiği dört elektrik motoruna sahip ve motorlar 2000 hp (2029 PS) ve 916.78 Nm tork üreterek birleşik bir çıktı veriyor.

Lotus Evija Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili Seçildi

Otomobil 0’dan 100 km / s’e  (0 ila 62 mph) 3 saniyeden daha az bir sürede çıkıyor ve tam eğimde 320 km / s ve üzerinde hıza sahip olacaktır. Elektrikli hiper otomobilin öngörülen sürüş menziline gelince, göstergede yaklaşık 400 km (250 mil ) görebilirsiniz.

Karbon fiberden üretilen üstyapı ile olabildiğince çok alanda ağırlığın azaltılması hedefleniyor. Bu, Colin Chapman’ın orijinal “basitleştirin, sonra hafiflik katın” felsefesine ters düşen otomobilin ağır aküleri nedeniyle gerekli bir faktör. Bununla birlikte, ICE standartlarına göre çok hafif olmasa da, 1678 kg Evija’nın üretime giren en hafif hiper otomobil olduğu iddia ediliyor.

Lotus Evija Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili Seçildi

IDA jürisi ayrıca Evija “istisnai aerodinamik estetik barındıran otomobil iken daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru kendine bir yol açıyor.” dedi. “Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili” ödülü, Lotus’un tarihinde ilginç bir döneme denk gelen bir yılda veriliyor. Yani 2021’de, 25 yıllık inanılmaz bir çalışmanın ardından Evijia Elise ve Exige modellerine veda ediyor. Evija, 2022 yılı için yeni bir hibrit spor otomobili piyasaya sürmeden önce, Norfolk merkezli markanın kendisini yeniden keşfetmesinin bir yolunu temsil ediyor.

Lotus Evija Dünyanın En Premium Sürdürülebilir Otomobili Seçildi

Lotus Tasarım Direktörü Russell Carr, “Lotus’taki herkes bu ödülü almaktan onur duyuyor” dedi. Ayrıca Carr, “Evija, Lotus için inanılmaz derecede önemli bir otomobil; yenilikçi geçmişimizden ilham alıyor. Araç aynı zamanda hırslı ve heyecan verici geleceğimiz için nihai niyet beyanı niteliğindedir.” açıklamalarını ekledi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here