2021 yılında çıkması beklenen elektrikli araçları sizin için derledik. Elektrikli arabalar geleceğimizdir ve her yıl otomobil üreticileri serilerine daha fazla EV ekliyor. GMC, Lotus ve Lucid gibi bazı yeni isimlerle birlikte mevcut üretici EV’ler dahil her şey üretilecek. Henüz üretimin net olmadığı ancak 2021 yılında çıkacak olan konseptten üretime başlanmasına kadar her elektrikli aracın bir listesini derledik.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

GMC Hummer

GMC Hummer EV’nin hem SUV hem de pikap olarak gelmesi bekleniyor. 1000 beygir gücünde ve 15,59191 Nm torklu bir, iki ve üç motorlu olarak sunulacak. GMC, çıkarılabilir tavan panellerine, dört tekerlekten çekişe ve dört tekerlekten direksiyon yengeç yürüyüş moduna sahip olacağını duyurdu. Hummer’ın ilk çıkışı küresel salgınla ertelendi, ancak yine de ilk çift motorlu 100hp modelini 2021’de satmayı planlıyorlar.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar III

Jaguar XJ Elektrik

Jaguar, eşi benzeri görülmemiş I-Pace elektrikli hatchback ile EV havuzuna ilk adımını attı ve şirket, en ikonik modellerinden biri olan XJ lüks sedanı bir EV’ye dönüştürerek ikiye katlanıyor. Elektrikli XJ’nin I-Pace ile aynı platformu, pil takımını ve elektrik motorlarını kullanacağını duyduk, ancak amiral gemisi bir lüks sedana yakışır şekilde kesinlikle daha zarif bir tasarıma sahip olacak.

2021 Yılında Çıkması

Lordstown Endurance

Tesla Cybertruck ile aynı gün duyurulan Lordstown Motors Endurance elektrikli kamyoneti, Lordstown’un ilk aracıdır. Lordstown, kamyon için pek çok ayrıntı yayınlamadı. Kamyon, iddia edilen 402.34 km’lik bir menzile sahip dört tekerlekten çekişli bir orta motor sistemine sahip olacak ve daha önce bir GM fabrikasının bulunduğu Lordstown, Ohio’da inşa edilecek. Araç için teslimatlara 2021’de başlanacak.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Lordstown Endurance

Lotus Evija

Lotus, yola çıkmaya hazır başka bir karbon fiber araba yapmayı planlıyor. Ancak 1700 Nm yaptığı bir bükülme ile dört tekerlekten çekiş olacak ve EV 1972 beygir gücü olacak. Lotus, bu canavarı Evija olarak adlandırmayı planlıyor ve her biri 2,1 milyon dolarlık bir fiyata sadece 130 tane yapılacak. Çıkış için hangi aralığın beklenebileceğine dair bir bilgi yok, ancak Lotus, ultra hızlı şarj oranları sayesinde 12 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edebileceğini iddia ediyor. Piste hazır olan diğer ürünler arasında, itme çubuklu bir arka süspansiyon ve sürükleme azaltma sistemine sahip bir difüzör ve ayarlanabilir bir arka kanat içeren kapsamlı aerodinamik parçalar bulunur.

Lotus Evija

Lucid Air

2007 yılında bir batarya teknolojisi şirketi olarak kurulan bu California girişimi, 2016’da Tesla ile savaşan elektrikli dört kapılı bir sedan üreteceğini açıkladı. Ancak otomobilin gerçek gelişi yakın zamana kadar şüpheli görünüyordu. Lucid Motors, 2020’de Suudi Arabistan’dan 1 milyar dolarlık yatırım aldı ve Kasım ayında gelecekteki montaj fabrikasının Casa Grande, Arizona’da temelini attı. Aynı zamanda Electrify America’nın şarj cihazları ağıyla da ortaklık kurdu, bu nedenle vaat edilen lüks sedan şimdi gerçeğe çok daha yakın görünüyor. Lucid, temel modeli için 653.4 km menzil, 480 beygir gücü, ayrıca kablosuz güncellemeler ve otonom sürüş teknolojisi vaat ediyor. Şirket, fabrikanın ilk inşaat aşaması tamamlandıktan sonra 2021 yılında üretime başlayacağını duyurdu.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Lucid Air

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Arabanı Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here