20 Bin TL’nin Altında Alınabilecek İkinci El Seçeneklerine Baktık!

0
40335
20 bin TL altı otomobil ilanları

20 bin TL’nin altında araba var mı? 20 bin TL altında alınabilecek arabalar hangileri? 20 bin TL’den ucuz araba arayanlar için tavsiyeler neler? arabam.com ilanlarını analiz ettik ve sizin için güncel 20 bin TL altı otomobil ilanlarını inceledik…

20 Bin TL’nin Altında Alınabilecek İkinci El Seçeneklerine Baktık!

Bundan 5 yıl önce 20 bin TL altında oldukça iyi durumda ikinci el otomobil seçenekleri vardı. 20 bin TL rakamı bir araba almak için orta segmentte yeterli bir rakamdı. Hatta 2011 yılında Fiat Punto Evo sıfır km baz fiyatı 22 bin TL”den başlıyordu. Peki, bugün 20 bin lira altında araba var mı? Bu sorunun yanıtı elbette, evet. Ama nasıl bir evet?

20 bin liradan ucuza araba var mı?

20 bin TL demek, bugün asgari ücretli bir çalışanın yaklaşık bir yıllık maaşı demek. Yani bir yıl boyunca yemese, içmese, tüm maaşını biriktirse bu rakamı yakalayabiliyor. Peki, bu rakamla yani 20 bin liraya araba alabiliyor mu?

İkinci el araç piyasası sahibinden araba satanlar ve galeriden araba satanlar şeklinde temelde ikiye ayrılır. Bu da piyasanın çok zengin, çok çeşitli ve çok geniş fiyat skalası sunmasına neden olur. Bu geniş yelpaze içinde hemen her bütçeye göre bir araç mutlaka bulunur. Ancak aracın yaşı, km’si, teknik özellikleri, değişen parçası, hasar durumu, emisyon durumu gibi detaylar da genellikle fiyatla birlikte değişir. Elbette marka-model değerleri de. Bakalım, bugünün ikinci el oto piyasasında 20 bin TL ve altında alınabilecek arabalar seçenekleri neler?

arabam.com ikinci el otomobil ilanları sayfasını açıyoruz. Burada sol tarafta fiyatı en az- en çok şeklinde bir filtreleme aracı var. Bunu kullanarak en az 10 bin – en çok 20 bin Tl belirlemesi yapıyoruz. Ara butonuna bastıktan sonra 20 bin TL altında satılık olan ve ülke genelinde verilmiş galeriden ve sahibinden ikinci el otomobil ilanları listeleniyor.

arabam.com ilanlarında her bir sayfada 20 ilan olmakla birlikte toplam 50 sayfa 20 bin TL altı ikinci el araba ilanı listelendi. Devam ediyoruz:

10 Bin Tl İkinci El Araba İlanları

Listenin en üstünde sağ tarafta konumlanan “fiyat” butonuna basarsak en yüksek fiyatlıdan ya da en düşük fiyatlıdan başlayarak listeleme alıyoruz. Baktığımızda 10 bin TL fiyat verilmiş olan 1992 model 26 bin km’de Tofaş Şahin görüyoruz. Aynı fiyat bareminde iki Tofaş Şahin ilanı daha ve bir Tofaş Kartal ilanı da var. 1992 model 165 bin km’de Renault R 9 1.4 Broadway de görüyoruz. Bu fiyat aralığında yani 10 bin Tl fiyatında Tofaş Şahin, Tofaş Serçe, Tofaş kartal, Renault 9, Lada Samara, Lada Vega, Ford Taunus, Fiat Tempra, Anadol A2 gibi seçenekler var. Bunlar, hasar durumuna bakılarak ve biraz sanayide masraf yaparak özellikle kısa mesafede kullanmak üzere tercihe dilebilirler. Örneğin şehirde bir evinizin ve şehir dışında da sıkılıkla gittiğiniz bir köy, bahçe evi, bağ evi veya yazlık olduğunu düşünelim. Araç ihtiyacınızın da daha çok buraya gidip gelmekle sınırlı olduğunu var sayalım. Böyle bir otomobil, sizin ulaşımınızı sağlamaya yetecektir. Modifiye işine meraklıysanız yine böyle bir otomobil alıp biraz sanayide vakit geçirip keyifli deneysel çalışmalar yapabilirsiniz.

Fiyatı on bin Tl olan araba ilanları için Hurda Yasası konusunu hatırlatmak gerek. Elinde örneğin 1992 model araç olanlar için 10 bin TL’lik hurda teşviki bir nevi piyasa belirleyici oldu.

Arabanızı satmakta zorlanıyor ya da satış süreci ile vakit kaybetmek istemiyorsanız arabam.com’un Trink Sat özelliğini kullanmanızı önerebiliriz.

15 Bin Tl İkinci El Araba İlanları

Fiyat aralığı 15 bin Tl ve çevresinde gezinince Golf, Peugeot 206, Hyundai Accent, Fiat Albea, Citroén Saxo, Mitsubishi Lancer, Suzuki Swift, Honda Civic gibi seçenekler de listeleniyor. Elbette hasar durumu, km bilgisi konular da önemli. Burada mutlaka ekspertiz yaptırmanız önerilir.

Fiyatı 100 Bin Tl’nin Altındaki İlanlar 

20 Bin Tl İkinci El Araba İlanları

Rakam 20 bin Tl’ye yaklaşınca işler değişiyor. Volkswagen Golf, Peugeot 307, Mazda Lantis, Tata İndigo, Volkswagen polo, Toyota Corolla gibi marka model kombinasyonlarıyla karşılaşıyoruz. 20 bin liralık araba ilanlarında model yılı 1992’den başlayıp 2012’ye uzanıyor.

Bütçenize göre araba ararken oto ekspertiz yaptırmaya, satıcıya güvensiz ön ödeme sunmamaya, aracın sizin ihtiyacınıza uygun olup olmadığından emin olmaya dikkat ediniz.

Testi Çöz Aracını Bul!

 

20 Bin TL altı İlanlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here