Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun toplanması sonrası akıllara; “İkinci el otomobillerin satışı e-Devlet’ten mi olacak?” sorusu akıllara gelmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç; Komisyon üyelerine, “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi” konulu bir sunum yaptı.

Sunumda, teknolojik değişimlerin insan yaşamındaki etkilerinden ve ülkemizde %94 oranında hanenin internete erişebildiğinden bahsetti. Ayrıca ülkemizde sosyal medyanın da insanlar tarafından sıkça kullanıldığına işaret etti. Tüm bunların sonucunda dijital çağa değinerek; Dijital Dönüşüm Ofisi’nin “Dijital Türkiye” sloganıyla hareket ederek birtakım yenilikler geliştirdiğinden bahsetti.

İkinci El Otomobillerin Satışı E-Devlet’ten mi Olacak?

Sunum sırasında pek çok konuya değinilse de; ikinci el araç satışına dair de yeniliklerden olabileceğinden bahsetti. Açıklamaları sonrasında, “ikinci el otomobillerin satışı e-devlet’ten mi olacak?” diye düşündürdü.

Ayrıca e-Devlet’te şu an için 6 bin 700 hizmet gerçekleştirilebileceğine değinen Koç, üç gün içinde yeni bir hizmeti daha aktif ettiklerini söyledi. Bu konuda; “Takasbank ile birlikte artık ev satışlarında bile paranın transferi mümkün. Ev sattığınız zaman güvenli bir şekilde hiç parayı görmeden Takasbank aracılığıyla paranızın transfer olduğu bir dijital ortama doğru gidiyoruz. Bu yıl ikinci el araç satışlarında da elde edilen paranın gitmediği, bütün süreçlerinin dijital olduğu e-Devlet’e doğru da gideceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor” sözlerini dile getirdi.

Son olarak eğer bu başlığımızı beğendiyseniz; “İkinci El Araba Fiyatları Düşer Mi?” içeriğimize de göz atmayı unutmayın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here