Trafik Sigortası Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

0
4099
Trafik Sigortası Yeni Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Trafik sigortası yeni düzenleme ile iyi sürücüyü kötü sürücüden ayıracak. 2023’ün başında trafik sigortası fiyatında değişiklik geldi. Artık fiyatlar sürücünün kaza sayısına göre değişecek. Böylece “Çok riskli sürücüler” poliçesini yüzde 200 zamlı ödeyecek.  Öte yandan “Çok iyi sürücüler” ise yüzde 50 indirim alacak. Artık zorunlu trafik sigortasında yeni “poliçe ödeme sistemi” başladı. Buna göre sicili temiz sürücüye indirimli tarife geçerli olacak. Ancak kazası fazla olanı zamlı tarife bekliyor.

Trafik Sigortası Yeni Düzenleme: İyi Sürücüye Yüzde 50 İndirim

Zorunlu trafik sigortası içinde artık “sıfır” ve “sekiz” basamakları var. Artık ilk kez trafik sigortası yaptıran aracın basamak sayısı “dört”, kazasız sürücünün basamağı ise “sekiz” olacak. Bu basamakta yer alan sürücü, yüzde 50 indirimli poliçeyi kullanacak.

Trafik Sigortası Yeni Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Kötü Sürücüler Poliçesini Yüzde 200 Zamlı Ödeyecek

Trafik sigortası yeni düzenleme ile kaza sayısı arttıkça basamak sayısı düşecek. Buna göre “Çok riskli sürücü”, “sıfır” basamağında görünecek. Tabi poliçesini de yüzde 200 zamlı ödeyecek. Artık basamak sayısı düştükçe yaptırımlar artış gösterecek. Bu düzenleme ile çok kaza yapanlardan psikolojik test istenecek. Sonrasında ise rehabilitasyon süreci başlayacak. Ek olarak her sürücünün bir “sürücü sicil belgesi” olacak. Böylece sürücülerine geçmişleri ortaya çıkacak. Araç odaklı değil, kullanıcı odaklı olacak.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here