Kasko Fiyatları %250 Artış Yaşadı

0
1780
kasko sigortası, kasko fiyatları

Kasko fiyatları, 2021 yılı Mayıs ayından günümüze kadar toplamda %250 oranında arttı. Uzmanlara göre yaşanan bu artışın en önemli etkeni araç fiyatlarında meydana gelen yüksek artış oranları. Fakat bu artışa rağmen doğru seçimlerle uygun fiyata kasko yaptırmak mümkün. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Kasko Fiyatları Artmaya Devam Edecek

Geçtiğimiz bir sene içerisinde %250 artış yaşayan kasko fiyatları görünüşe göre artmaya devam edecek. Çünkü piyasada gerçekleşen araç fiyat artışları ve yedek parça servis maliyetlerindeki artış doğrudan kasko fiyatlarını da etkiliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından trafik sigortasına yeni bir düzenleme getirilmişti. Buna göre, yüzde 2,25 oranında artırılan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 oranında artacak. Bunun sonucunda ise kasko fiyatlarının da artması beklenmekte. Bu konuda yapılan açıklamalara göre ise araç fiyatlarının son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşması, yaşanan artışta en büyük etken.

2022 yılı kasko fiyatları artışı

Diğer yandan ise araç sahipleri, bu artışların ardından kasko yaptırmaktan vazgeçmeye başladılar. Kaskosunu yeniletmeyen kullanıcılar arasında uzun yıllardır kaza yapmayan sürücülerin oranı yüksek. Bunun sebebi ise uzun zamandır kaza yapmamanın vermiş olduğu özgüven. Fakat uzmanlar bu konuda sürücüleri uyarıyor. Bizler de kazanın geleceği zaman belli olmaz diyoruz ve sürücüleri kaskolarını yeniletmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki kaza yaptıktan sonra keşke kaskom olsaydı demek derdimize çare olmuyor. Diğer yandan yakın zamanda kazaya karışan sürücüler kasko yeniletme işlemlerini es geçmiyorlar. Kısaca kaskonun değerini yakın zamanda ihtiyaç duyan sürücüler daha iyi biliyorlar. Peki sizlerin araç kaskosu hakkındaki görüşleriniz neler?

Güncel Kasko Değerinizi Hesaplamak İçin Tıklayın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here