Trafik Sigortası Engelli İndirimi Nedir?

0
9629
engelli araç

Günümüzde seyir trafiğe çıkan ve seyir halinde olan tüm araçların trafik sigortası yaptırması zorunludur. Yeni sıfır yada ikinci el aracınızın trafik sigortasının her yıl yenilenir. Bu sayede trafikte yaşanacak kaza ve hasarlardan maddi olarak aracınızı korumuş olursunuz. Engelli bireylerin ise araç alımında olduğu gibi trafik sigortası kapsamında bazı ayrıcalıkları bulunuyor. Trafik sigortası engelli indirimi, araç sahibi engelli vatandaşlara uygulanan indirimdir ve sadece engelli araç sahibi tarafından yaptırılabilir.

Trafik Sigortası Engelli İndirimi Şartları Nelerdir?

Trafik sigortası

Araç sahibi engelli bireyin, sağlık kurumlarından aldığı engelli raporu ile trafik sigortasını indirimli olarak yaptırabilir. Ayrıca vergi muafiyetinden yararlanabilmesi için %90, trafik sigortası indiriminden yararlanabilmesi içinse %40 engelli raporunun bulunması gerekir. Sağlık raporunun ardından trafik sigortanız sizin adınıza düzenlenir ve indirimden yararlanabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise trafik sigortası indirimden yararlanacak aracı sadece araç sahibi engelli birey kullanabiliyor olması.

Engelli Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Trafik sigortası için engelli indiriminden yararlanmak için engelli sağlık raporuna sahip olmak gerekir. Alınacak olan sağlık raporu ise sadece önceden belirlenmiş hastaneler tarafından verilir. Bu sebeple ilk önce sağlık raporunu alacağınız ildeki yetkili hastaneleri araştırıp başvurmalısınız. Başvuru sürecinde size hangi bölüme gitmeniz hakkında bilgi verilir ve ardından alınan randevu ile birlikte muayene olmanız gerekir. Muayene sonucundan hazırlanan rapor ile araç alımı ve sigorta işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Zorunlu Sigortada Engelli İndirimi Ne Kadar?

Trafik sigortası

Araç sahibi kullanıcıların trafik sigortası yaptırırken indirim oranları değişiklik gösterebiliyor. Sigorta poliçesinde yer alan ücret üzerinden engelli raporuna sahip olan bireyler için bir takım ayrıcalıklar sağlanır. Ayrıca engelli araç sigorta indirimi aracın yaşına ve trafiğe çıkış tarihine bakılarak değişiklik gösterebilir. Poliçe indirimleri dahilinde kişinin cinsiyeti ve yaş aralığı da indirim dahilinde olabiliyor. Hatta arabanın hasar kaydı bulunmaması ve durumunda yine sigorta indirimi yapılabiliyor. Trafik sigortalarının fiyatları ise belirli bir bantta seyrediyor. Trafik sigortası fiyatları karayollarının denetiminde belirlenen fiyatların dışına çıkamıyor. Sonuç olarak trafik sigortası engelli indirimini etkileyen bir çok faktör bulunuyor.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları

Trafik Sigortası Teklifi Alın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here