Trafik Cezası Sorgulama Yöntemleri 2022

0
2546
Trafik Cezası Sorgulama Yöntemleri 2022

Trafik cezası sorgulama işlemini birçok farklı yöntemle yapmak mümkün. EGM internet sitesinden, e-Devlet’ten ve Gelir İdaresi Başkanlığı web adresinden plakada trafik cezası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

Plakadan trafik sorgusunu e-Devlet internet sitesinden gerçekleştirmek mümkün. e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sayfasına girerek ceza sorgulamasını yapabilirsiniz.  e-Devlet kapısına giriş yapmak için ise T.C. kimlik numarasına ve e-Devlet şifrenize ihtiyacınız var. Eğer bu zamana kadar e-Devlet şifresi almadıysanız veyahut e-Devlet şifrenizi unuttuysanız bir PTT’den kişisel şifrenizi almanız gerekir. Bunu herhangi bir PTT şubesinden gerçekleştirmeniz mümkün. Ek olarak e-imza ya da mobil imza kullanarak da e-Devlet’e giriş yapmanız mümkün.

e-devlet üzerinden Trafik Cezası Sorgulama Yöntemleri 2022

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Sorgulama

İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sayfasına girmelisiniz. Daha sonra MTV ve trafik cezası sorgulama ve ödeme sekmesine giriş yapmalısınız. Sonrasında T.C. kimlik numaranız ile birlikte araç plakasını girmelisiniz. Bu şekilde kolaylıkla ceza sorgulamasını yapmış olursunuz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama

Trafik cezalarını sorgulamanın bir diğer yolu da Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi. EGM internet sitesine giriş yaptıktan sonra ceza sorgulama sayfasına tıklamanız gerekir. Sonrasında “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” kısmında “Gerçek Kişi” kısmına tıklamanız gerekir. Bu kısımdan sonra  site sizden kimlik doğrulaması ister. Kimlik doğrulamasını e-Devlet butonuna tıklayarak e-Devlet hesabınızla yapabilirsiniz. Sayfa açıldıktan sonra ise önce “E-Hizmetler’’ başlığına sonra ise “Tüzel Kişi Hizmeti’’ başlığına tıklamanız gerekir. Bu adımdan sonra karşınıza bir liste çıkacaktır. Buradaki listeden “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)’’ kısmına tıklamalısınız. Bu adımdan sonra karşınıza plakanızı girmeniz gereken bir kısım çıkar. Plaka numarası yazıldıktan sonra trafik cezası sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Buradan cezalar hakkında detaylı bilgi almak da mümkündür. Trafik cezasının tarihi sebebi ile birlikte sitede yer alır. Ayrıca borç tutarı var ise ne kadar olduğunu görmek de mümkündür.

SMS ile Trafik Cezası Öğrenme

Plakada herhangi bir trafik cezası var mı diye sorgulamanın bir diğer yolu SMS. Bunun için ceza kaydını öğrenmek istediğiniz aracın plakasına ihtiyacınız var. Ayrıca aracın tescil tarihini de bilmeniz gerekiyor. Bunları T.C. kimlik numarası ile birlikte 1189’a SMS attığınızda ceza kaydını öğrenmeniz mümkün.

sms ile Trafik Cezası Sorgulama Yöntemleri 2022

İnternet Bankacılığı ile Plakadan Trafik Cezası Sorgulama

Günümüzde birçok işlem artık dijital olarak gerçekleşiyor. Bankacılık sektörü de her geçen gün dijital işlemlerin sayısını artırıyor. Bu sayede artık trafik cezası olup olmadığını da Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu bankaların internet bankacılığı üzerinden öğrenmek mümkün. Eğer Akbank, Garanti BBVA, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ya da Ziraat Katılım Bankası müşterilerinden birisiyseniz kolaylıkla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için müşterisi olduğunuz bankanın web sitesine ya da mobil uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaparken şifreniz ve kredi kartı bilgileriniz gerekli olacaktır. Giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” sekmesi üzerinden plaka borcunu sorgulamanız mümkün.

Trafik Cezaları: Yeni Zamlarla 2022 Trafik Cezası Rakamları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here