İnternetten Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri 2022

0
4418
İnternetten Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri 2022

İnternetten trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirmenin birçok farklı yöntemi mevcut. İnternet bankacılığı, e-Devlet ya da Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinden kolaylıkla internetten trafik cezası ödemeniz mümkün. Böylece herhangi bir kurumda sıra beklemenize ve bu işleme zaman ayırmanıza gerek kalmaz.

e-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Ödeme

İnternetten Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri 2022

e-Devlet üzerinden trafik para cezasını ödemeniz mümkün. Bunun için ilk olarak e-Devlet’e giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için T.C. kimlik numaranıza ve e-Devlet şifrenize ihtiyacınız var. Eğer bu zamana kadar e-Devlet şifresi almadıysanız veyahut e-Devlet şifrenizi unuttuysanız bir PTT’den kişisel şifrenizi almanız gerekir. Bunu herhangi bir PTT şubesinden gerçekleştirmeniz mümkün. Ayrıca e-imza ya da mobil imza kullanarak da e-Devlet’e giriş yapmanız mümkün. e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra ise “Trafik Para Cezası Sorgulama ve Ödeme” sayfasına tıklamanız gerekiyor. Sonrasında karşınıza çıkacak “Ödeme yap” butonuna tıklamalısınız. Karşınıza gelen yeni ekranda sizden kredi veya banka kartı bilgileri istenecek. Buraya kartınızın numarasınız, CVV kodunu ve son kullanım tarihini girmeniz gerekli. Sonrasında telefonunuza gelen kodu onaylayarak internetten trafik cezası ödeme işlemini bitirmeniz mümkün.

İnternet Bankacılığı ile Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?

İnternetten Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri 2022

İnternet bankacılığı üzerinden de trafik cezası ödemek mümkün. Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek mümkün. Bu bankalar sırasıyla Akbank, Garanti BBVA, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası,  Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası şeklinde. Bu bankaların herhangi birinde hesabınız varsa ilk olarak internet sitelerine ya da mobil uygulamalarına girmeniz gerekiyor. Sonrasında “Ödemeler” sayfasına giderek “Trafik Cezası Ödeme” başlığına tıklamanız gerekir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra da girdiğiniz plakanın trafik cezasını ödemeniz mümkün. Direkt olarak banka hesabınızdan çekilmesini sağlayarak kolaylıkla işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı Web Sitesinden Ödemek

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinden trafik cezasını ödemek için ilk olarak T.C. kimlik numaranız ile giriş yapmalısınız. Bu kısımda e-Devlet ile kolaylıkla kimlik doğrulaması yapmanız da mümkün. “MTV ve trafik cezası sorgulama ve ödeme” sayfasına girmeniz gerekli. Daha sonra ise karşınıza çıkan boşluğa araç plakasını girmeniz gerekiyor. Sonrasında plakada bulunan cezayı ödemek için “Ödeme yap” butonuna tıklayarak banka veya kredi kartı bilgilerinizi girmeniz yeterli. Kartınızın numarasınız, CVC kodunu ve son kullanım tarihini girdikten sonra ödemeyi onaylayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Trafik Cezaları: Yeni Zamlarla 2022 Trafik Cezası Rakamları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here