Geleceğe Dönüş Arabası DeLorean Alpha 5 Geri Döndü

0
2732
Geleceğe Dönüş Arabası Delorean Alpha 5, kırmızı renk, arkadan görünüm

Geleceğe dönüş arabası DeLorean Alpha 5 yeni versiyonuyla yeniden sahneye çıktı. Geleceğe Dönüş (Back To The Future) filmi ile ünlü olan spor araba şimdi daha modern bir görünüme sahip. Ayrıca elektrikli motoruyla da Alman otomobil üreticisinin çevre bilinci olduğunu kanıtlar nitelikte. İlk olarak 70’lerde ortaya çıkan DeLorean zaman içerisinde kötü günler geçirmişti. İflasını veren şirket şimdi “Alpha5” adını verdiği spor otomobillere sektöre iddialı bir dönüş yapıyor. Aynı zamanda bu araç otomobil üreticisinin piyasaya sürdüğü tek model olan DMC-12 örnek alınarak tasarlandı.

Geleceğe Dönüş Arabası Delorean Alpha 5, kırmızı renk, yandan görünüm

Geleceğe dönüş arabası DMC-12 piyasaya sürülmesine rağmen çok büyük etki oluşturamamıştı. Ancak filmde kullandıktan hemen sonra dünyanın her yerinde ünlendi. 1985’te ilki yayınlanan üçlü film serisinin her filminde modifiye edilerek aynı araç kullanıldı. O zamanlar için oldukça sıra dışı bir tasarımı olan araç, gerçekten gelecekten gelmiş gibi görünüyordu. Şimdi ise modern haliyle yeniden karşımıza çıkıyor.

Yeni Dış Tasarımıyla Geleceğe Dönüş Arabası

Geleceğe Dönüş Arabası Delorean Alpha 5, kırmızı renk, arkadan görünüm

Araç gelecekten geldiğini iddia eden bir arabaya yakışır şekilde oldukça fütüristik bir dış tasarıma sahip. İnce LED farları yatay birer satır gibi görünen aracın kapıları ise hayranlık oluşturacak cinsten. 4 yolcu kapasiteli aracın iki adet yukarı doğru kanat şeklinde açılan kapısı var. Arka kısımdaki koltukları da kapsayan bu kapılar ile araç kanatlanıp uçacakmış bir görünüme sahip.

Geleceğe Dönüş Arabası Delorean Alpha 5, kırmızı renk, arkadan görünüm

Geleceğe dönüş arabası genel olarak ince dokunuşlu hatlara sahip. Her ne kadar aracı  genelinde sadeliğin asaleti yer alsa da arka kısımdaki DeLorean logosu hiç mütevazi değil. Ancak büyüklüğüne rağmen stop lambaları ile uyum içerisinde. Ayrıca arka camın üzerinde yer alan rüzgarlık da eski halinden ilhamla arka kısmı kaplıyor.

Alpha5 Teknik Özellikler

Geleceğe dönüş arabası gücünü elektrikli motorundan alıyor. Bu motor sayesinde 0’dan 100 km/s hıza 3,4 saniye hıza çıkma potansiyeline sahip. Ayrıca güçlü bataryası ile tek şarjla 480 km menzil yol kat ediyor. Ayrıca Amerikalı otomobil üreticisi aracın maksimum hızı da 241 km/s olarak açıkladı.

Son olarak geleceğe dönüş arabasını yeni halinin fiyatı henüz net değil. Ayrıca araçtan sadece 88 adet üretilecek. Bunlar için de gelecek günlerde ön siparişler alınacak. Yenilenen otomobilin 2024 yılında trafiğe çıkması planlar arasında.

Geleceğin, Geçmişteki Sureti: Dmc-12 Delorean

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here