Mercedes-AMG One 2023: 1049 Beygir Gücünde Bir Canavar

0
3956
Mercedes-AMG One 2023, önden görünüm, gri renk

Mercedes-AMG One 2023 1049 beygir gücündeki motoru ile sahneye çıktı. İlk olarak 2017 yılında konsept olarak açıklanmıştı. Aynı zamanda hiper otomobillerden birisi olan AMG One artık üretim aşamasında. Ayrıca en az sürtünme için aerodinamik özelliklere sahip. Bu sayede de yollarda sınır tanımayan bir canavara dönüşüyor. Alman otomobil devi bu modeli Formula 1 arabalarından ilhamla tasarlamış. Üretim aşaması ile birlikte yarış arabalarına sadece hız anlamında benzemediğini de söylemek mümkün. Aynı zamanda görüntüsüyle de oldukça sportif olan Amg One gücünü çevre dostu hibrit bir motordan alıyor.

Mercedes-AMG One 2023 Dış Tasarımı

Mercedes-AMG One 2023, önden görünüm, gri renk

Dış tasarımı konsept haline göre çok farklı bir hal almış değil. Yukarı doğru açılan kapıları ve yüzgeç şeklindeki hava girişleri ile adeta bir hız makinesi olduğunu söylüyor. İnce LED stop lambaların yer aldığı arka tarafta ise dev bir egzoz çıkışı yer alıyor. Ancak yine de büyüklüğü kimseye kaptırmayan parçası arka difüzörü. Bununla birlikte hiper otomobil oldukça büyük yan aynalara da sahip. Ayrıca araç özel dövme alüminyum jantlara sahip. Onların hemen üst kısmında da aerodinamik yapısını güçlendiren karbon fiber kapaklar yer alıyor.

Mercedes-AMG One 2023 Teknik Özellikler

Mercedes-AMG One 2023, arkadan görünüm, gri renk

Formula 1’den ilhamla tasarlana aracın 1.6 litrelik V6 motoru tam 556 beygir gücünde. Ama AMG One sadece bu motora sahip değil. Aynı zamanda dört tane elektrik motoruna sahip olan hiper otomobil gücüne güç katıyor. Aracın ön ve arka kısımlarında konumlanan motorlar toplamda aracın 1049 beygir gücüne ulaşmasını sağlıyorlar. Bu güçlü motorlar 7 ileri manuel şanzıman sistemiyle birlikte çalışıyor. AMG Performance 4Matic+ teknolojisi sayesinde aracın çekiş gücü de en üst düzeyde kalıyor. Aynı zamanda çevre dostu da olan aracın elektrikli motorları yavaşlarken enerjinin yüzde seksenini geri dönüştürüyor. Bu sayede de kendi kendine yeten bir araç oluyor.

Tam altı farklı sürüş moduna sahip olan araçta her türlü yol için bir mod yer alıyor.  Race Safe, Race ve  Race Plus modları ile yarış hissiyatını sonuna kadar hissetmek mümkün. EV modunda ise sadece elektrikli motorlar ile çalışıyor. Strat 2 ve Individual isimli sürüş modlarında ise şehir içinde AMG One ayrıcalığını yaşamak mümkün. Henüz aracın 0’dan 100 km/s hıza ne kadar sürede çıktığı açıklanmış değil. Ancak 7 saniyeden kısa sürede 200 km/s hıza çıkacağı beklentiler arasında.

İç Mekan Özellikleri

Mercedes-AMG One 2023, iç mekan

Mercedes-AMG One 2023 yukarı doğru açılan kapıları açıldığında iki koltuk karşılıyor. Oldukça sportif direksiyon simidinin üzerinde çokça kontrol tuşu yer alıyor. Dokunmatik gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ekranı ile araca her türlü akıllı cihazdan bağlanmak mümkün. Agresif dokunuşların iç mekanda da devam ettiğini ses çıkış noktalarında görmek mümkün.

Son olarak bu hiper otomobilden yalnızca 275 adet üretilecek. Başlangıç fiyatı 2 milyon 720 bin dolar olan modelin satışları şimdiden tamamlandı.

Sıfır KM Mercedes-Benz Araba Modelleri

İkinci El Mercedes-Benz Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here