Baltasar Barcelona’da kurulan bir start-up firmasıdır. Daha önce çok fazla gündemde olmadı. Buna ek olarak aslında 2011 yılından beri spor otomobillerle alakalı çalışmalar yapan bir firma.

Çalışmaların meyvesi ise yakın zamanda gerçekleşecek olan bir spor otomobil lansmanıyla toplanacak. 21 Nisanda gerçekleşecek olan lansman da ürettiği elektrikli spor otomobil ile gövde gösterisi yapacak. Baltasar ilgi çekmeye başarabilecek mi merak konusu.

Elektrikli Spor Otomobil Alanına Taze Kan Geliyor

İspanya da kurulan start-up firması baltasar beklenmedik bir anda ortaya çıktı. Tamamen kendi bünyesinde geliştirmiş oldukları elektrikli spor otomobil ürettiler. Buna ek olarak piyasaya sürmeye hazır olduklarını dile getirdiler. Son zamanlarda artan elektrikli otomobil üretiminde rekabet oldukça aksiyon dolu bir hal aldı. Spor otomobil üretiminde elektrik konfigürasyonu diğer otomobillere göre daha yavaş ilerleme içinde. Baltasar bunu hızlandırabilecek mi?

Start-Up firması Batasar López tarafından 2011 yılında ortaya çıktı. Patron aynı zamanda bir mühendis. Buna ek olarak girişimci yönü ile gündemde olan biri.

Baltasar 21 nisan’da gerçekleşecek olan lansman öncesi merakları gidermek adına küçük önizlemeler içeren bir video ile gösterdi. Baltasarın verdiği detaylara bakarsak çok büyük ve net cümleler kurmak oldukça zor. Aracın ismi ne olacak bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı.

Firmanın rakipleri Lotus Evija ve Rimac C Two gibi modeller olacak. Bu modeller iyi görünse de yeni elektrikli spor otomobili rekabete hazır. Sürüş deneyimi açısından bir farklılık olmayacağı dile şirketin söylediklerine bakılırsa mümkün olacak.

Firmanın tanıtacağı otomobilde circa-2000hp çıkışını sunup sunmayacağı henüz belli değil. Yine de otomobilin odaklanacağı nokta yüksek hızla alanında olacakmış gibi söylentiler var.

Önemli başka bir nokta da bu otomobilin tüm aktarma organları ve teknolojik aksamları hakkında olacak. Şirket piyasada bulunan diğer lüks spor otomobillerin birbirine benzer bileşenleri kullanmasına dikkat çekti. Buna ek olarak kendileri parça kopyalamak yerine üretmeyi tercih ettiklerini söyledi. Buradaki amaç farklı olmak.

Baltasar, yakında ortaya çıkacak makinedeki başlık sisteminin, otomobile güç vermeye yardımcı olacak “sofistike bir pil takımı” olduğunu ve İspanyol performans pili üreticisi Millor Battery ile ortaklaşa tasarlandığını dile getirdi.

Baltasar tasarım dahil tüm bu çalışmaların 2011 yılında başladığına söyledi. Tüm bu sürecin gizlilik içinde ve titizlikle ilerlediğine dikkat çekti. Şirket yetkilileri bunun nedenini açıkladı. Onlara göre başarı, yeni marka projesinin halka açık bir sunumunu yapmak dışında herkesi şaşırtan bir gerçeklik sunmak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here