BOVENSIEPEN KG BMW TUNING şirketi günümüzdeki nam-ı değer ALPINA 1965 yılında kurudu. Üretilen motor ve yürüyen aksam parçalarının kısa sürede tutulup başarılı satış rakamları yakalaması genç girişimcinin artan talepleri karşılayabilmek bir şeyler yapması lazımdı. O da bir yıl içinde 13 personel çalıştırmak zorunda kalmasına neden oldu.

2. El Satılık BMW Modelleri için Tıklayınız

Günümüz ALPINA’sı

alpina bmw
Alpina BMW B7

İsmi 1968 yılında ALPINA olarak değiştirilen firmanın yıldızı BMW 02 ve 2.8 CS Coupe ile iyice parladı. Bu yıllar firmanın BMW ile daha sıkı bağlar kurmaya başladığı zamanlar oldu. ALPINA nın BMW ile sportif imajını daha da sağlamlaştırabilmesi için Ford Escort ve Capri’nin yarış versiyonlarına karşı galibiyetler elde edilmeliydi. Ancak bunların fazla pahalı olmaması gerekiyordu. Bu karar üzerine modifiye edilmiş bir BMW 3.0CSL ile yarışmalara katılan ALPINA; Dieter QUESTER, Hans Joachim STÜCK, ve Tom WALKINSHAW dan oluşan takımla SPA-FRANCORCHAMPS 24 saat ve NÜRBURGRING yarışları ile birkaç oval pist ve tırmanma yarışı kazanmayı başardı.

Avrupa Şampiyonluğu

alpina avrupa
Alpina BMW B3 -E30 Cabrio

Daha sonraki yıllarda Formula-1 şampiyonu Niki LAUDA 1973 yılında 3.5 CSL ile BMW ve ALPINA’ya “Avrupa Touring Otomobiller Şampiyonası” nı kazandırdı. Etkileyici kanatlara sahip otomobilin homologasyon serisi için üretilen ve kısa zamanda tükenen versiyonları bugün bile koleksiyoncuların büyük ilgisini görüyor.

Krizi Fırsata Çevirdi

alp

Touring kupasındaki bu başarının hemen ardından patlak veren petrol krizi küçük otomobil üreticilerini(özellikle sportif karakterli otomobil üreticilerini) zora sokmuştu. BOVENSIEPEN, taleplerin bıçakla kesilmiş gibi azaldığı bu dönemde riske girerek üretime devam ettiklerini belirtiyor. ALPINA’nın risk alarak üretime devam etmesi krizin bittiği dönemde gelen talepleri bekletmeden karşılayabilmesini sağladı.

Artık Bir Üretim Firması

alpina üretim

BOVENSIEPEN bir adım daha atarak ALPINA’yı tuning firması olmaktan çıkarıp otomobil üreticisi haline getirmeye karar verdi. Bu karar sonrasında üretilen 2.8 litrelik 200 Hp lik 6 silindirli bir motorla donatılan 3 serisi BMW tamamını ALPINA’nın ürettiği ilk seri üretim otomobil oldu. Daha sonra başarılar başarıları takip etti ve aynı yıl B7 nin yanında 300Hp lik turbo bir motorla donatılmış 528i bazlı bir otomobil olan ve zamanının en hızlı sedanı olma özelliğini taşıyan bir model daha piyasaya sunuldu.

En İyi Otomobil Reklamları | BMW

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here