Kevin Magnussen F1’e Veda Etti

0
1791
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Kevin Magnussen, Haas VF-20 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Saturday December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Haas Formula 1 Takımı pilotlarından Kevin Magnussen sezonun son yarışı Abu Dhabi Grand Prix ile beraber Formula 1’e veda etti. Romain Grosjean’ın da emekliye ayrılması ile beraber bu sezonki Haas Pilotları F1’e veda etmiş oldular.

Kevin Magnussen Veda Etti

Henüz 28 yaşındaki Danimarkalı genç pilot Kevin Magnussen klasman değiştirerek F1’e veda etti. Gelecek sezon IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonası’nda Chip Ganassi Racing Takımı ile mücadele edecek. WeatherTech SportsCar Şampiyonası, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada merkezli ve Uluslararası Motor Sporları Birliği (IMSA) tarafından düzenlenen bir spor otomobil yarışları serisidir. Bu, mevcut iki Kuzey Amerika spor araba yarışı serisi, Amerikan Le Mans Serisi ve Rolex Spor Araba Serisi arasındaki birleşmenin bir sonucudur. Başlangıçta, adı United Sports Car Şampiyonası idi. WeatherTech daha sonra 2016’da başlayarak serinin başlık sponsorluğunu devralmak için bir anlaşma imzaladı ve seriyi yeniden markaladı.

Romain Grosjean’in yaptığı kaza ile beraber emekliye ayrılması ile Haas F1 Takımı pilotlarından birisine veda etmişti. Kevin ise gelecek adına daha iyi takımlarda daha iyi pozisyonlarda görebileceğimiz bir pilot olarak anılıyordu. Ancak kendisinin aldığı bu kararla beraber en azından şimdilik kendisini farklı kulvarlarda ön plana çıkarmak istediği anlıyoruz. Yarış öncesi sorulara cevap veren Magnussen F1’e veda etmeye hazır olduğunu söyledi. Magnussen, “Bu durumla barışığım. Motor sporlarında asla asla dememelisiniz. Formula 1’de pek çok şey olabilir ve ‘asla asla’ dememelisiniz. Ama buna ‘son yarışım’ demeye hazırım. Dışarı çıkıp tadını çıkaracağım, aracı süreceğim, sürmesi son derece tatmin edici olan bu muhteşem aracı ve bana verilen bu inanılmaz fırsatı kullanacağım. dedi.

Kevin Magnussen

Magnussen’in F1 Kariyeri

2014 Yılında dahil olduğu McLaren Mercedes Takımı ile bir defa podyum görme başarısı gösterdi. Bu ilk sezonundaki podyum onun F1 kariyerindeki ilk ve son podyum oldu. Ardından geçen yıllarda tekrardan podyuma dahil olma başarısı gösteremedi. 2016 Yılında Renault F1 Takımı ile mücadele etti ancak yine istediği sonuçları elde edemedi. 2017 Yılından beridir ise Haas F1 Takımı’nda mücadele vermekteydi. En kötü pilotlar klasmanı sonucunu 2020 yılında elde ederek 20. olabildi. Ve sezon boyunca yalnızca 1 puan alabildi. Bu durumlar beraber gözden biraz daha düşen bir pilot olan Kevin, artık kendini farklı alanlarda deneyecek.

Kevin Magnussen

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here