Formula 1 Takviminde 3 Yarış Daha İptal Olabilir

0
886

Dünyanın en çok takip edilen araba sporu Formula 1 2021 sezonunun mart ayında başlaması planlanıyor. Ancak koronavirüs pandemisi etkisini sürdürürken hayatları etkilemeye devam ediyor. Pandemi sebebiyle Formula 1 takviminde 3 yarışın iptal olma durumu söz konusu.

Formula 1 Takviminde Değişiklikler

Bildiğiniz üzere 2020 yılı takviminde koronavirüs sebebiyle ciddi değişiklikler yaşandı. Takvim daha kısa hale getirilirken birçok ev sahibi ülke yarışı gerçekleştiremeyeceklerini belirterek geri adım attılar. Bu gelişmelerin etkisiyle Türkiye Grand Prix’i de 2020 yılında Formula 1’e ev sahipliği yapan ülkelerden birisi olmuştu. 2021 takvimi adına gelişmelerin ve daha düzenli bir takvimin olması bekleniyordu. Ancak gelişmeler bu beklentileri tersine çevirmeye başladı bile. Formula 1, gelişmeler ışığında 2021 sezonunun açılış yarışı olan Avustralya GP’yi Kasım ayına ertelerken Çin Grand Prix’sini de süresiz olarak ertelemişti.

Ancak takvimdeki tek değişiklik, bu iki yarışın ertelenmesi olmayacak gibi görünüyor. Şu anda virüsün mutasyona uğraması gibi ülkelerin başını ağrıtan büyük bir dert varken sport organizasyonlarına önem vermek istemiyorlar. Gelişen yeni dalgalarla beraber de ülkelerin geri adım atmasına sebep oldu. Formula 1 Hollanda bloguna göre Monako (23 Mayıs), Azerbaycan (6 Haziran) ve Kanada (13 Haziran) Grand Prix’sinin de geçen yıl olduğu gibi takvimden çıkarılacak. İddiaya göre konuyla ilgili resmi açıklama önümüzdeki ay yapılacak.

Ülkelerdeki Durumlar

Formula 1 düzenleyiciler için fazlasıyla finansal ve fiziksel güç gerektiren bir organizasyon. Monte Carlo ve Bakü yarışlarına ev sahipliği yapan pistlerin yapımı aylar öncesinde başlıyor ve birçok işlem geçiriyor. Ancak organizatörler mevcut belirsizlik döneminde risk almak istemiyorlar ve yarışın yapılıp yapılmayacağı konusundaki kararın yakın zamanda alınması gerekiyor.

Kanada ise bir süredir sınırlarını yabancılara kapatmış durumda ve çok katı bir koronavirüs politikası takip ediyor. O sebeple büyük çaplı organizasyonlardan uzak durup daha ülkenin iç sağlığına odaklanmak istiyorlar. Ayrıca Gilles Villeneuve pistinde de tıpkı Monte Carlo ve Bakü’de olduğu gibi tribün, padok ve misafirhanelerin yapımına erkenden başlanması gerekiyor. Geçen yıl Montreal’deki yarış Nisan ayı başında iptal edilmişti. Bakalım bu gelişmeler ışığında Formula 1 takviminde Türkiye yeniden yer alacak mı ?

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here