BMW’niz İçin Beş Kış Sezonu İpucu

0
2012

BMW’niz için kış aylarında önemli ipuçlarını derledik. Kış zaten ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde, karlı ve donmuş durumda, bu da birçok sürücü için hayatı oldukça zorlaştırıyor. Bununla birlikte, BMW‘niz için kış hayatını kolaylaştırmak ve böylece sizin için kolaylaştırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Size günlük Bavyeralınız için bazı kış hava durumu ipuçları veriyoruz.

BMW’niz İçin Önemli İpuçları

Birincisi basit, arabanız için birkaç kış lastiği alın. İster alçak veya yüksek sürüşlü bir SUV’a sahip olun, ister iki tekerden çekişli veya dört tekerlekten çekişli olmanız fark etmez. Kış lastikleri donma sıcaklıklarında veya karda ciddi şekilde önemlidir. Kış lastikleri, bir çukurdan çıkmanıza yardımcı olacak büyük, yumrulu lastikler değildir. Kauçuk bileşimi ve sırt desenleri aslında dönüş ve frenleme sırasında tutuşu korumak için tasarlanmıştır, böylece hem donma sıcaklıklarında hem de karlı havalarda uygun kontrol sağlar. Kış lastikleri pahalı olabilir ama kesinlikle yatırıma değer.

Daha Ucuz İpuçları

Bmw'niz-için-kar-kazıyıcı
Bmw’niz-için-kar-kazıyıcı

Bir sonraki kış ipucu çok daha ucuz. Kar kazıyıcı alın. Uzun saplı basit bir kar fırçası / kazıyıcı kombinasyonu çok ucuz bir alettir, ancak kış aylarında paha biçilmez olacaktır. Ön camınızı kazıma ve arabanızdaki karı süpürme yeteneği, güvenlik için bir gerekliliktir. Ucuz olmayın, kazıyıcı satın alın.

Her şey BMW’niz İçin

BMW'niz-için
BMW’niz-için

Kauçuk paspaslar da kışın çok faydalıdır. Karlı iklimlerde yaşıyorsanız, kış paspasları botlarınızdaki kar ve kirin arabanızın halılarını bozmasını önlemeye yardımcı olur. Bırakın lastik paspaslar suiistimali alsın ve sonra dışarısı kuruduktan sonra paspasları çıkarın, hortumlayın, kurumasını bekleyin ve tekrar içeri koyun.

Bir başka ucuz ipucu da buz çözücü yıkama sıvısı elde etmektir. Yıkayıcı sıvınızın donmaya direnebilmesi gerekir, aksi takdirde sürüş sırasında ön camınızdan bir miktar kiri çıkarmaya çalıştığınızda, neredeyse anında donacak ve görüşünüzü tamamen engelleyecektir. Yıkama sıvısının donma sıcaklıklarına dayanabilmesi gerekir ve bunların birçoğu ön camınızın buzunu hızla çözebilir. Son derece ucuz olduğu için onsuz gitmeyin.

Son olarak, bir EV kullanıyorsanız, sürekli olarak dolu bir gaz deposu veya olabildiğince fazla pil şarjına sahip olduğunuzdan emin olun. Karlı havalarda aniden yoğun trafikte sıkışıp kalmak yaygındır çünkü ani kazalar anında büyük trafik yedeklemelerine neden olabilir. Dolayısıyla, gaz veya meyilli miktarınız düşükse, tükenme ve ardından ısınmama riskini alırsınız.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here