Lynk & Co Zero Çin’li Markadan Yeni Elektrikli Coupe SUV

0
1757

Zhejiang Geely Holding Grup şirketlerinden biri olan Lynk & Co, Çin-İsveç kökenli bir otomobil firmasıdır. 2016 yılında kurulan firma, 2010 yılında Geely tarafından satın alınan Volvo markası ile arada konumlandırılacak. Markanın odak noktası, Volvo modellerini destekleyecek elektrikli otomobil altyapısı kurmak ve yenilikçi insanlara sunmaktır. Gelecekteki Volvo modellerini desteklemek için yeni özel bir EV mimarisi üzerine inşa edilmiş elektrikli bir coupé-SUV olan yeni Lynk & Co Zero, önümüzdeki yıl satışa sunulacak. Satışa sunulmadan önce yapılan testleri ise tamamlandı.

Lynk & Co Zero, Çin’de Geely’nin premium ilk elektrikli aracı olacak. Volkswagen ID 4 rakibi olan araç, yalnızca abonelik sistemi ile Avrupa’da satışa sunulacak.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Pekin Otomobil Fuarı’nda konsept olarak gösterilen Zero, Geely’nin Sürdürülebilir Elektrik Mimarisi (SEA) üzerine inşa edilen ilk modeldir. Ayrıca hem donanım hem de yazılım konusunda oldukça geliştirilmiştir.

Geely, yeni mimarisini tamamen açık kaynaklı halde tutuyor. Ayrıca, Volvo’nun performans markası olan Polestar’da dahil tüm şirket portföyünde bu teknolojilerin kullanılacağını söylüyor. İlk elektrikli Volvo olan XC40 Recharge P8’in teslimatları önümüzdeki yılın başlarında başlayacak fakat SEA platformu kullanan bir araç hakkında henüz bir bilgimiz yok.

Lynk & Co Zero Ne Kadar Menzil Sunacak?

Geely ayrıca platformu üçüncü şahıs firmalar tarafından kullanılmak üzere sunmayı planlıyor. Lynk & Co, Zero’nun tam performans ayrıntılarını henüz yayınlamadı, ancak yaklaşık 700 kilometrelik bir menzil ile 4.0 saniyeden daha az 0-100 km/s hızlanması sunacak.

 

Firma bataryalarının tamı tamına 1,9 milyon kilometre kullanım ömrüne sahip olduğunu da iddia etti. Zero ayrıca önden arkaya 50:50 ağırlık dağılımına sahip ve ayarlanabilir havalı süspansiyon kullanıyor. Prototip, Jiangsu Eyaletindeki Yan Cheng test tesisinde ilk testlerini tamamladı. Zero, 2021’in ortasında Çin’de üretime girecek ve müşteri teslimatları yıl sonundan önce başlayacak.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here