GM bazı tesislerine 100 Milyon Dolarlık yatırım yaptı. GM (General Motors), Toledo iletim tesisine 75 Milyon $ yatırım yapacağını duyurduktan yaklaşık bir ay sonra, diğer iki fabrikası Michigan ve Indiana yerleşimlerindeki fabrikalara 100 milyon $ daha yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımların sebebi olarak bazı araçlara olan talebin artması gösteriliyor. Doğal olarak GM bu araçlarda kullanılan bazı malzemelerin hızlı üretilmesi ve geliştirilmesi için bütçe ayırma kararı aldı.

GM Bazı (Michigan ve Indiana) Tesislerine 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Söz konusu fabrikalar, Michigan Eyaletinden Romulus ve Indiana eyaletinden Bedford’a sırasıyla 93 milyon $ ve 7 milyon $ olacak şekilde yatırım yapıldı. Toledo tesisindeki yatırımı gibi, bu tesislere de nakit enjeksiyonu General Motor’un 10 vitesli otomatik şanzıman üretimini artırma amaçlıdır. Elektrikli araçların geleceğine de büyük yatırımlar yapan General Motors, Chevrolet Silverado ve GMC Sierra da dahil olmak üzere şanzıman kullanan kamyonların kullanılabilirliğini de artırmaya yönelik karar alındığını söylüyor.

GM Michigan ve Indiana Tesislerine 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı
GM Bazı Tesislerine 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Sadece birkaç hafta önce Toledo’daki Ohio fabrikasına yapılan yatırımın bir nedeni olarak; Chevrolet Silverado ve GMC Sierra’ya olan ve artan talebin olduğu söyleniyor. 2020 yılında General Motors, sekiz ileri ve arkadan çekişli şanzıman yapısının üretimini artırmak için aynı tesise 39 milyon $ ‘lık ayrı bir yatırım yapma kararı aldı.

10 vitesli şanzımanlara ek olarak, Romulus tesisi şu anda Chevrolet, Buick, GMC ve Cadillac araçları için V6 motorları üretiyor. Bu fabrikaya yapılan 93 milyon dolarlık yatırım, tesisin işletme kapasitesini büyük ölçüde geliştirecektir ve üretimi artıracaktır. Aynı şekilde, Indiana Eyaletindeki Bedford döküm işletmesi ise kalıp döküm kapasitesini artırmayı ve geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kalıp döküm fabrikası için 7 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Bedford tesisi, dünyanın önde gelen alüminyum basınçlı döküm tesislerinden biridir ve transmisyon muhafazaları ve konvertör muhafazalarından sorumludur.

GM Michigan ve Indiana Tesislerine 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Kuzey Amerika İmalat ve İşçi İlişkileri GM Başkan Yardımcısı Phil Kienle, “Chevrolet Silverado ve GMC Sierra tam boyutlu pikaplarımıza olan talep çok güçlü olmaya devam ediyor.” dedi. Ayrıca Phil Kienle, “Ekiplerimizin Romulus ve Bedford fabrikalarında her gün işyerinde sergilediği bağlılığı ve sıkı çalışmayı takdir ediyoruz ve bu yatırımlar çabalarının önemini yansıtıyor.” açıklamalarını ekledi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here